Kosz - jak odhaczyć opcję "nie przenoś plików do kosza i..."

Wiem, że to może nie jest właściwy dział, ale szczerze mówiąc, nie wiem, gdzie ten temat powinien mieć swoje miejsce. Potrzebuję jak najszybszej pomocy. Mianowicie - jak mogę odhaczyć opcję we właściwościach “kosza” o nazwie: “nie przenoś plików do kosza i natychmiast kasuj pliki po ich usunięciu”. ? nie wiem, co mnie podkusiło, żeby to zaznaczyć :cry: bardzo, bardzo proszę o pomoc, pozdrawiam.

Jaki masz system? W Windows 7 wystarczy zaznaczyć opcję “Rozmiar niestandardowy”, a zaznaczenie “Nie przenoś plików do kosza” od razu znika, czyli w tym przypadku nie da się odhaczyć opcji - wybierasz jedną bądź drugą możliwość. Na XP i Viście pewnie jest podobnie :slight_smile:

@EDIT

Napisz, jaki masz system?

W Windows 7 wygląda to tak:

28854714346013750077_thumb.jpg

problem jest taki, że nie widzę to takiej opcji…

Problem jest taki że nie piszesz jaki masz system

XP. sorry

Oczywiście poradę przerób tak, żeby włączała “Kosz” (hasiok):

http://www.pcworld.pl/news/73474/Bez.po … Kosza.html .

Do rejestru dostaniesz się poleceniem:

Start -> Uruchom -> [wpisz] regedit.exe

dzięki za pomoc, na razie jeszcze nie udało mi się nic szczególnego z tym zrobić, bo niestety moja wiedza na temat tajników komputera nie jest zbyt szeroka. Pozdrawiam :wink:

pokerose , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku image.php?album_id=20&image_id=4038

kosz,właściwości,dysk lokalny,tam powinno być.

to tam musi być ale nie wszystkie pliki pójdą do kosza nie wiem jakie jest ograniczenie alce chyba 2gb więc takie od razu usunie

no niestety jeszcze tego nie rozgryzłam, a w rejestrze wolałabym nie grzebać… ale dziękuję za pomoc :slight_smile:

Otwórz notatnik i wklej

zapisz jako plik.reg >> wszystkie pliki

b57f17008275c957m.jpg

powstanie plik o takiej ikonie

062aec4c9b51c033m.jpg

w który dwa razy klikniesz potwierdzisz chęć dodania do rejestru potem restart

:slight_smile: