Jako, że jestem kompletnie zielony w te klocki proszę was o informacje zwrotną co do potencjalnych i przybliżonych, możliwych kosztów napisania programu. Mowa o zleceniu. Chodzi o wysoce przybliżoną kwotę, rząd wielkości, abym mógł przynajmniej mieć jako takie wyobrażenie.
Założenia mogą brzmieć irracjonalnie ale o dziwo dokładnie taki program zautomatyzowałby sporą część zadań w firmie, w której pracuje. Chodzi o panel dla klientów.
Założenia
- Program na Androida
- Strona startowa - wybór jednego z czterech języków
- Następnie - pierwsze okienko do zaakceptowania regulaminu (z opcją podglądu), drugie do wpisania 10 cyfrowego kodu
- Po wpisaniu kodu X pojawia się na ekranie się kod Y oraz odesłanie do strony startowej
- W ciągu dnia będzie wpisywanych kilkanaście różnych kodów X a każdemu będzie odpowiadał inny kod Y
- Dodatkowo panel, w którym online będę mógł samodzielnie przypisywać dane kody Y do odpowiednich kodów X
Dodatkowe pytanie, tutaj już kwestia bardzo skomplikowana,
(wiem, że można wykorzystać już stworzony program i urządzenia z jednej serii ale mimo to zależy mi na wycenie, a nuż jeśli wszystko stworzy się na podstawie wifi lub ip to okaże się to tańsze, niż zakładam)
czy istnieje taka możliwość i ile kosztowałaby aby do jednego programu android podłączyć:
- Bezprzewodową kamerę Wifi
- Bezprzewodowy czujnik dymu Wifi - z opcją powiadomienia w przypadku wyczucia dymu
- Bezprzewodowy czujnik temperatury Wifi- z opcją powiadomienia w przypadku spadku temperatury poniżej konkretnej wartości
- Bezprzewodowy przycisk alarmowy Wifi - po którego naciśnięciu przyjdzie powiadomienie na telefon
- Powiadomienie w przypadku rozłączenia się z siecią Wifi
Tak, aby powyższe urządzenia można było monitorować za pomocą jednego programu oraz otrzymywać powiadomienia w odpowiednich przypadkach.
Z góry wszystkim dziękuję,