Koszt wysyłki na amazon.co.uk

Jako że ceny mają całkiem ciekawe postanowiłem zamówić na próbę. Jednak nie mogę przejść dalej nie podając im numeru karty kredytowej aby zobaczyć jaki zostanie naliczony koszt wysyłki.

Teoretycznie jest cennik z kosztami wysyłki ale jakoś nie wiem czy mogę im zaufać.
Zamawialiście tam coś?
Ile tak realnie wychodzi wysyłka lekkiego sprzętu ? na przykład dysku ssd o wadze mniej niż 1kg ??

No i czy różnica w vacie jest podobna jak na amazonie niemieckim ??

Może czasem lepiej zapłacić grosze za wysyłke i kupić taniej u brytyjczyków. Jak myślicie ??

Wszystko zależy co i od kogo kupujesz…

image

image

dzięki, co to miałeś w zamówieniu?
te promocje Ci naliczyło skąd ??

Generalnie rozumiem że Vat jest już przeliczony od razu z wysyłki z uk ?

Za dysk SSD wysyłka ok. 3,8GBP, zależy kto wysyła, do cen podanych na stronie dolicz ok. 2,5% różnicy VAT.

aha czyli pozostaje liczenie i kalkulacja co się bardziej opłaca. Ale według moich obserwacji ceny tam są zdecydowanie niższe …

Nie mówiąć już o USA ale tam to już dochodzą opłaty , cło itp.

Generalnie czy nie jest to śmieszne że Amerykanie mają tańszą elektronikę a zarabiają średno 4-5 x więcej ?

Na amazonie często są różne promocje, wtedy da się coś kupić o wiele taniej, przeszukuj stronki z promocjami, np. hotukdeals.com dla amazona UK, wpisz w wyszukiwarkę amazon.

1. W zamówieniu miałem pamięci (to z promocji), drugie to termosy. Dziwnie szczegółowe pytania zadajesz…
  2. Promocja jest… z promocji. Np. pamięci to z Black Friday. Często są jakieś promocje, wystarczy wchodzić na stronę Amazon, albo na strony informujące o promocjach np. pepper.pl. Dzisiaj np. ma dojść wiertarko-wkrętarka. Potrzebuję czegoś taniego na szybko a wg. recenzji jest lepsza od standardowych Parkside Lidlowych i innych Toya: https://www.pepper.pl/promocje/tacklife-pcd02b-wkretarka-134622 Przez Revolouta 94zł, dzisiaj ma być u mnie.
  3. No a gdzie ma być VAT naliczany? Jeszcze raz przypomnę, że UK jest nadal w UE.

A co w tym jest śmiesznego i dziwnego? Nie rozumiem.