Koszule. Gdzie kupować?

Witam! Otóż jestem studentem pierwszego roku. Na codzień chodze w koszulach, bardziej lub mniej casualowych. Niestety, w sklepach zwykle się spotykam spotykam z następującym problemami:

• krój koszuli nie odpowiada (np. mały kołnierzyk)
  • nieodpowiedni skład (domieszka poliestru, której nie znoszę)
  • słabej jakości bawełna (easy iron. podobno włókna takiej koszuli traktowane sa amoniakiem, żeby się nie gniotły. efekt jest podobny do koszuli z poliestru)
  • zły rodzaj kołnierzyka ( chętnie noszę kent, ale się zdarza , że mają tylko włoskie, z takich, jakie mi się podobają)
  • brak mojego rozmiaru (zwłaszcza wyprzedarze)
  • zbyt wysoka cena (mam nieco ograniczony budżet; dysponując większą kwotą, łatwo rozwiązać pozostałe problemy , kupując koszule droższych marek albo szyjąc na miarę; niestety, zazwyczaj na jedną koszule mogę przeznaczyć 100-150 zł),

Uwzgędniwszy powyższe punkty, może mi zaproponować jakis fajny sklep gdzie można kupić koszule. Może to być sieciówka (mieszkam w Warszawie), może być online (choć preferuje sklepy stacjonarne)

Z góry dzięki za odpowiedzi :slight_smile:

Podłączam się pod temat. Marzy mi się zarąbista koszula w dobrej cenie :slightly_smiling_face:

Jak kupowałem jakąkolwiek koszulę chociażby do garniaka, panie w sklepie zawsze dobierały rozmiar koszuli wg kołnierzyka, nie na odwrót. Później pozostaje kwestia slim czy regular.

Może zacznij najpierw od szukania rozmiaru kołnierzyka, później patrz na fason.

Ja kupowałem w Jokerze dwie koszule, jedną zwykłą do garniaka, drugą na ślub na spinki. Bawełna dobrej jakości, nie gniecie się od jazdy samochodem, w ogóle się w niej nie pocę. Wczoraj byłem u kolegi na weselu, na sali było gorąco, koledzy oczywiście mokrzy, a mnie było tylko gorąco - ciało i koszula suche. Ochlapalem się też lekko winem przy otwieraniu butelki, zmoczylem pod kranem zimną wodą, 20 minut i koszula sucha. Koszula w cenie 1500 - 200 zł, nie pamiętam dokładnie ile kosztowała.

W TK Maxx można kupić markowe koszule w dobrej cenie. Trzeba mieć tylko cierpliwość do szukania tam.

TK Maxx… nie dziękuję. Tam trafia towar z naciąganą historią. A co do koszul, to poszukaj w sklepach z garniakami. Czasami warto poskakać po “ryneczkach”, bo często gęsto okazuje się, że mają towar dobre jakości (często polskiej produkcji) w przystępnych cenach.

Koszule - przede wszystkim markowe. Mam duży szacunek do koszul od Wólczanki. Stosunek ceny do jakości jest u nich na wysokim poziomie.

Odsyłam jeszcze na https://tombigo.pl/kategoria/koszule
mają tam duży wybór koszul o różnych wzorach i fasonach. Jest z czego wybierać.

Oprócz slim i regular jest jeszcze modern (dla tych co mają BMI w normie ale są za niscy) :slight_smile:
Co do do jakości - to jest różnie - czasem trafi się koszula idealna a czasami, mimo, że z tej samej firmy, w tym samym rozmiarze - do bani. Nie wiem do końca dlaczego tak jest :wink:

Jakość towaru zależy od tego kto był podwykonawcą. Dużo marek (nawet polskich) sprowadza towar z Chin lub Indii, i u nas tylko metki doszywa.

Panie, “polskich” nie “Polskich” - nie bądź patriotą na siłę, bo wychodzi na odwrót :wink:

2 polubienia

Ło Panie, mistrz ortografii ze mnie kiepski, a patriota taki sobie (anim łysy, anim przypakowany, a i kija baseballowego nie mam), więc nie takie rzeczy się pisało :slight_smile: A na poważnie trzeba czytać z trzy razy jak się z Andka pisze :slight_smile: Poprawione :slight_smile:

1 polubienie