Krawędzie zniekształcone, pogorszenie obrazu

Witam, otóż ów problem mam już kupę czasu, zresztą kiedyś tutaj pisałem, w tej sprawie ale nikt nie potrafił mi pomóc, bo to problem chyba nie do rozwiązania, jak dla mnie, próbowałem już wiele rzeczy począwszy od zmiany komputera, zmieniłem problem pozostał, komputer kupiłem w zeszłym roku w kwietniu, znów zmieniłem na nowy kupiłem w listopadzie, by pograć w battlefielda bo wcześniejszy nie dał by rady no i oczywiście problem pozostał kupiłem jakiś używany moniotr i oczywiście bez zmian, problem się objawia zniekształconymi krawędziami, np. idę postacią w grze to powiedzmy podłoga jest zrobiona z kafelek, to krawędzie pomędzy tymi kafelkami “latają” tak mam niestety a to obrzydza. filmy też są znacznie gorszej jakości nie są wyraziste jak dawniej, tylko nie wiem czy to smużą tak to może nazwe i w grszej jakości filmu widać jakby obraz złożony był z pixeli czy czego tam, takich kwadratów, wygląda to brzydko, jeżeli chce obejrzeć film w dobrej jakości musi mieć przynajmniej 5gb. tak samo mam z tymi krawędziami co jest śmieszne w telewizorze we wszystkich telewizorach w domu, nie są to nowoczesne jakieś, ale kiedyś tego problemu nie było,chociaż te krawędzie nie uprzykrzają tak przy oglądaniu TV ale toż to chore, nie umiem tego wytłumaczyć, a problem zaczął się od tego: podkręcałem procesor w programie jakimś gigabyte jakiś tam, nie pamiętam, no i po tym komputer zrestartował się najpierw na monitorze pokazał poziome kolorowe paski przez może 2-3 sekundy, po jakimś czasie nie wierzyłem że od tego pogorszył mi się obraz, na niektórych forach mnie nawet wyśmiali, więc się wkurzyłem i zrobiłem tak samo, czyli podkręciłem na tym starym komputerze znów procesor by zobaczyć czy to od tego się obraz pogarsza i faktycznie był jeszcze gorszy no i mam go do teraz, przy pierwszym podkręcaniu w TV jeszcze krawędzie nie “latały” przy drugim już tak,

Wiem że to co pisze wydaje się wręcz nie możliwe, ale tak jest i wybaczcie jeżeli coś pogmatwałem w tym całym zapisie wyżej, jeżeli mi się coś przypomni to dam znać, aha no i jeszcze mam literki takie jakby brakowało im wygładzania i jeszcze zamiast przejść tonalnych mam takie jakby odcienie pokazane w paskach, jeżeli mi ktoś pomoże w tym to chylę głowe, albo planuje kupić jakiś dobry monitor z rozdzielczością HD 1980-1080(chyba tak), może obraz będzie lepszy, obecnie mam HP l2245wg 22cale, 

Jeszcze raz sory za jakiekolwiek niespójności w tekscie wyżej, jeżeli czegoś nie rozumiecie można pisać.

No cóż, na Commodore 64 tak obraz wygląda, nie wiem czego oczekujesz

Prosze, nie pisz głupot jak nie masz nic sensownego do powiedzenia

Tu specyfikacja jak ktos jest tak bardzo ciekawy 

http://w76.wrzuta.pl/obraz/powieksz/26sUGWm7YUr

a stary komputer na którym podkręcałem procesor to  intel pentium dual core 1,8,  2gb ram, radeon 1gb

Było sensownie, bo zrozumiałeś i raczyłeś podać chociaż cząstkową konfigurację, lecz do perfekcji jeszcze brakuje.

Czy ja dobrze rozumiem, że na dwóch różnych komputerach było tak samo? Czy ten drugi komputer jest całkowicie nowy? Czy też coś zostało po poprzednim?

W sumie na trzech, liczmy ten stary z intel pentium, w kwietniu w zeszłym roku kupiłem nowy intel core i3 4gb ram i karta jakaś 1gb i problem oczywiście pozostał w listopadzie go sprzedałem i dołożyłem do tego co konfigurację podałem no i jak problem jest tak jest, no i liczmy na telewizorach też te krawędzie “drgają” po pierwszym podkręceniu nie “drgały” a po drugim już tak, ja sam nie wierzyłem później by po takim czymś takie coś się stało, nie umiem tego wytłumaczyć w żaden sposób

Sprawdź czy jest nowszy BIOS do Twojej pł. głównej i go wgraj. Obowiązkowo przywróć ustawienia domyślne.

Odinstaluj sterowniki karty graficznej, w trybie awaryjnym, za pomocą programu Display Driver Uninstaller (DDU) usuń pozostałości. Zainstaluj najnowszy sterownik.

PS. Nie umiesz podkręcać, to nie podkręcaj.

Teraz idę spać, bios aktualizowałem na tym z intel core i3 i to nic nie dało, pierwszy raz podkręcałem bo chciałem mieć lepszą wydajność w grach i się stało, poźniej pisałem na jeszze innym forum o moim problemie to mnie wyśmiali temat skończyłem i po przemyśleniu sam nie dowierzałem że przez to może się obraz pogorszyć więc spróbowałem jeszcze raz i klapa, ale to wciąż robiłem na tym starym żeby było jasno, nowego bym nie naraził na takie coś i w sumie gdzie tu logika, całkiem inny komputer i taki sam problem dobra ide spac zajrzę tu po południu , oglądałem przed chwilą 24 gigowy film który śnieżył, nie był zbyt wyrazisty, gdy go zwinąłem w okienko to krawędzie w filmie drgały, na całym ekranie nie, kiedyś mi wystarczał film 700mb czyli z rozdzielczością chyba 360 lub 480p, nie wiem czy monitor nowy coś tu zdziała, nie próbowałem go podłączać tylko pod wejście HDMI, bo nie mam monitora z HDMI

Na screenach wszystko jest OK, więc stawiam na zakłócenia z sieci elektrycznej, albo od samego zasilacza

Witam tak znów temat piszę ale teraz znalazłem już winowajcę znaczy  mam zdjęcie tego co to robi tylko nie wiem czyja to wina czy to komputera/ekranu/czy czegokolwiek innego.

fotka 

http://w995.wrzuta.pl/obraz/powieksz/6dlmGA0ScTS

zdjęcie zapiszcie na komputerze bo inaczej tego nie widać, to znaczy co ja widzę: takie ciemne fale, siatka bardzo mała na całym ekranie i widać w słowie SUPER DEALS poszarpane litery, nie wiem ale chyba to nie jest migotanie, albo no w każdym razie nei znam się ale wiem że to mi miesza wszędzie widzę to w grze na ścianach jak przybliżę, najgorzej jest z siatką jak idę to widzę te falowanie na tej siatce wkońcu nei wiem co faluje siatka czy to coś na ekranie.

zrobiłbym jeszcze zdjęcie z gry ale padł mi aparat mam na baterie, jutro bym wrzucił.

Dziwne to jakoś wszystko. Na obrazkach które wstawiasz nie widać u mnie żadnych z “efektów” które opisujesz.

Piszesz że to samo dzieje się u Ciebie na trzech komputerach (wymieniałeś). Jedyne co je łączy to że je podkręcałeś, czyli wnioskuje że robisz to źle, np. ustawiasz zbyt wysokie taktowanie szyny i karta graficzna w taki wypadku może wyświetlać jakieś dziwactwa. Wróć do ustawień oryginalnych i zobacz czy to coś zmieni. Jeżeli nie to coś uszkodziłeś. Dodatkowo napisz czy coś ci zostało z tego pierwszego komputera (zasilacz, obudowa, itp) w nowym kompie. Może być tak że zasilacz jest wadliwy i podaje złe napięcia, lub ma jakieś przebicia.Kabel od monitora, jak i kable którymi podłączasz komputer do TV też mogą być uszkodzone, pożycz może kable od kogoś i sprawdź czy to nie rozwiąże problemu.

EDIT

Po zapisaniu ostatniego obrazka faktycznie widać siatkę na całym ekranie.

Podkręcałem tylko na jednym komputerze! na tym starym, a w sumie miałem poźniej dwa inne(tego drugiego sprzedałem , a ten trzeci ogólnie mam) a na tych dwóch absolutnie nic nie podkręcałem.

Tu jeszcze kilka zdjęć, ale tak jak wyżej pisałem należy je najpierw pobrać bo tego nie widać,

http://w300.wrzuta.pl/obraz/powieksz/2VfjgDrqHRf

http://w300.wrzuta.pl/obraz/powieksz/7ZiXSnXDAsx

a to jest z TV

http://w300.wrzuta.pl/obraz/powieksz/2n7ckS6XUqt

A jestem pewien że przez te fale i tą siatkę na ekranie tak mam, układ i ruch tych fal pasuje do zniekształceń krawędzi w grach, poza tym to widać nawet dobrze jak te fale tym wszystkim ruszają i zniekształcają,

nagrałem nawet film krótki z gry

Narazie sobie odpuściłem ale do sprawy wrócę gdzieś w maju, będę “wołał” komputerowców

a tu jeszcze jedno zdjęcie, proszę ściągnąć i powiększyć maksymalnie.

http://w396.wrzuta.pl/obraz/powieksz/9GUFzNpUgoo