Witam, otóż ów problem mam już kupę czasu, zresztą kiedyś tutaj pisałem, w tej sprawie ale nikt nie potrafił mi pomóc, bo to problem chyba nie do rozwiązania, jak dla mnie, próbowałem już wiele rzeczy począwszy od zmiany komputera, zmieniłem problem pozostał, komputer kupiłem w zeszłym roku w kwietniu, znów zmieniłem na nowy kupiłem w listopadzie, by pograć w battlefielda bo wcześniejszy nie dał by rady no i oczywiście problem pozostał kupiłem jakiś używany moniotr i oczywiście bez zmian, problem się objawia zniekształconymi krawędziami, np. idę postacią w grze to powiedzmy podłoga jest zrobiona z kafelek, to krawędzie pomędzy tymi kafelkami “latają” tak mam niestety a to obrzydza. filmy też są znacznie gorszej jakości nie są wyraziste jak dawniej, tylko nie wiem czy to smużą tak to może nazwe i w grszej jakości filmu widać jakby obraz złożony był z pixeli czy czego tam, takich kwadratów, wygląda to brzydko, jeżeli chce obejrzeć film w dobrej jakości musi mieć przynajmniej 5gb. tak samo mam z tymi krawędziami co jest śmieszne w telewizorze we wszystkich telewizorach w domu, nie są to nowoczesne jakieś, ale kiedyś tego problemu nie było,chociaż te krawędzie nie uprzykrzają tak przy oglądaniu TV ale toż to chore, nie umiem tego wytłumaczyć, a problem zaczął się od tego: podkręcałem procesor w programie jakimś gigabyte jakiś tam, nie pamiętam, no i po tym komputer zrestartował się najpierw na monitorze pokazał poziome kolorowe paski przez może 2-3 sekundy, po jakimś czasie nie wierzyłem że od tego pogorszył mi się obraz, na niektórych forach mnie nawet wyśmiali, więc się wkurzyłem i zrobiłem tak samo, czyli podkręciłem na tym starym komputerze znów procesor by zobaczyć czy to od tego się obraz pogarsza i faktycznie był jeszcze gorszy no i mam go do teraz, przy pierwszym podkręcaniu w TV jeszcze krawędzie nie “latały” przy drugim już tak,
Wiem że to co pisze wydaje się wręcz nie możliwe, ale tak jest i wybaczcie jeżeli coś pogmatwałem w tym całym zapisie wyżej, jeżeli mi się coś przypomni to dam znać, aha no i jeszcze mam literki takie jakby brakowało im wygładzania i jeszcze zamiast przejść tonalnych mam takie jakby odcienie pokazane w paskach, jeżeli mi ktoś pomoże w tym to chylę głowe, albo planuje kupić jakiś dobry monitor z rozdzielczością HD 1980-1080(chyba tak), może obraz będzie lepszy, obecnie mam HP l2245wg 22cale,
Jeszcze raz sory za jakiekolwiek niespójności w tekscie wyżej, jeżeli czegoś nie rozumiecie można pisać.