Witam:) mam nowke procka phenom II x2@x4 z tym ze nie wiem czy rdzenie sa stabilne bo Kupilem procka w ciemno… Odblokowalem go i win startuje normalnie wszystko dziala czyli mozna przyjąć ze sa stabilne? Przez program everest chcialem zobaczyc temp lecz widnie tylko temp procesora a 4 rdzenie maja po 0 to normalne? A i cos mi komp sie zamula:( nie wiem czy to wina ram’u… Marka to goodram 2giga ddr3 1333
trzeba zrobić testy, czy wypada stabilnie. samo uruchomienie windy nic nie oznacza… to mulenie jest prawdopodobnie dlatego ze nie jest stabilny.
muli sie nawet na 2 rdzeniach czyli procek odpada jak dla mie to chyba wina ramu… Nie jestem pewny moze jeszcze ktos cos podpowie…
a testować na 4 rdzeniach to narazie odpada box chłodzenie :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Hey
Ja odblokowałem swojego phenoma i temperatur również mi nie pokazuje w żadnym programie oprócz SpeedFan. Mam też boxowe chłodzenie ale po testach podkręciłem go jeszcze do 3650Mhz i działa stabilnie bez większego skoku temp zarówno w spoczynku jak i obciążeniem.
heh nie to zebym sie chwalil ale na boxie wlasnie mam 4100 i dziala na 4 rdzeniach:) tylko z pamieciami mam problem bo na 1666 nie chce startowac:( czym sprawdzales stabilnosc proca???
OCCPT Wrzuć test na 3 godziny i jak wypadnie stabilnie to masz całe 4 rdzenie
Pamięci możesz przelecieć memtestem.
acha dziekowac:) zreszta narazie nie sprawdze stabilnosci bo mam chlodzenie boxa wiec tep mi sie niezla wywali… ale tak jak gralem 30 min w crysisa to normalnie chodzi i gry mi nie wywala:) tylko mam maly problem:( mam pozyczona grafike 8600GT i chyba do tego procka jest ona za slaba no nie??? bo w 3dmarku mam zaj… slaby wynik daje linka http://3dmark.com/3dm06/15197700
No 8600GT to nie jest jakaś super wydajna grafika, ale skoro grałeś w crysisa to powinno być dobrze. Widać procesor bierze większą cześć obliczeń na siebie… Ja na sprzęcie z podpisu ze zmienioną grafiką na GTX460 odpaliłem GTA4 w full detalach i rozdzielczości 1280x1024. Spokojnie było z 30fps
hmm… no tak ale wynik cos ponad 4 k na tym procku to chyba za malo bardzo za malo…
co jest tego przyczyna??/ grafika czy tez cos z procesorem??? wedlug mnie to wlasnie grafa nie daje rady z tym procem… w koncu to 4 rdzenie po 4ghz jak po oc…
chyba,że się myle wiec proszę o jakies inne opinie na ten temat:)
Wszystko jest ok, tylko 3Dmarki nie dzielą zadań miedzy CPU a GPU. Więc to co ma zrobić GPU to robi GPU a co CPU to robi CPU. Dlatego jest taki słaby wynik
acha:) ok no to wszystko juz jest jasne:) do tego procka HD 5770 bedzie ok??? da sie na tej karcie w Crysisa pograc na wysokich detalach??? bo jesli nie to chyba wezme gtx 460
– Dodane 24.12.2010 (Pt) 20:39 –
Kod Producenta 426018336-1145
Nazwa producenta karty GAINWARD GeForce GTX460
Nazwa producenta chipsetu nVidia
Typ Chipsetu GeForce GTX 460
Złącze PCI-Express 2.0 x 16
Wielkość pamięci 768 MB
Typ pamięci DDR 5
Szerokość magistrali pamięci 192 bit
Procesory strumieniowe 336
Taktowanie procesora 675 MHz
Efektywne taktowanie pamięci w 3D 3600 MHz
Technologia wykonania 40 nm
RAMDAC 400 MHz
Low Profile Nie
Chłodzenie chipsetu Aktywne
Chłodzenie (opis) wentylator
Wyjścia D-Sub na karcie 1 szt.
Wyjścia DVI na karcie 2 szt.
Obsługa wielu monitorów 2
Wyjście HDTV Gniazdo HDMI
Wyjście standard TV Brak
Wejście Video Nie
Cross Fire Nie
SLI Tak
Zgodność programowa DirectX 11, OpenGL 4.0
taki gtx pobije HD 5770???
GTX460 bije na łeb HD5770. W testach dorównuje HD5850. Jak chcesz kupić tego GTX’a to lepiej MSI HAWK/TwinFrozr II
mam takie pytanie jakie ustawic napiecie dla plyty glownej??? NB???
w biosie płyty głównej
tyle to ja wiem:) pytam sie jaka wartosc ustawic:0 a i czy 1.4 na procka to nie za duzo dalem przy takcie 3.8
Napięcie się podnosi o najmniejszą dostępną wartość, ponoś po troszkę i sprawdzaj czy jest stabilny.