krecenieCore 2 Duo E6400

Witam!

Nie mam miernika i go nie potrzebuję.

Core 2 Duo do Ciebie jak do ściany?

napięcia mierzy się tylko i wyłącznie miernikiem!

Remix w takim razie nie wprowadzaj w błąd innych, bo nie masz w takim razie absolutnego pojęcia o mierzeniu napięć.

wiem rozumiem, ale od czego sa te programy??

od tego, żeby próbować podać napięcia.

w 90% przypadków pokazują całkowicie co innego niż miernik.

ani BIOS, ani jakikolwiek program nie dadzą Ci miarodajnego podglądu na napięcia.

Witam!

freedom nie przesadzaj - ile tej rozbieżności będzie?

U mnie bios pokazuje to samo co EVEREST, więc nie jest źle.

Wiem jaki mam zasilacz i jestem spokojny o niego.

Naawet sobie sprawy nie zdajesz. Nie brnij dalej w te brednie! Ukłąd odpowiedzxialny za mierzenie napięc na płycie głównej często nie przekracza wartości 1$! Jak czyms takim mierzyć napięcia?

Nic dziwnego. Everest bierze dane z BIOSU, tylk oczęsto myli się w przeliczaniu. Ale dane z BIOSu tez mogą się różnić od tych rzeczywistych.

różnie. czasem sporo.

no i się zgadzam, ale nie wiesz jaki zasilacz ma kolega.

walnąłeś na wstępie by wymienił…

a skąd masz pewność, że nie trzyma napięć idealnie?

program takiej pewności nie daje.

74bf309cb86818f7m.jpg

a czy typ czujnika to nie zasilacz??

i czy teraz napięcia sa dobre czy nadal złe??

i co to jest AUX tzn te obroty.

Witam!

Macie jakiś kompleks mierzenia miernikiem?

EVEREST pokazuje orientacyjnie i moim zdaniem jest to dla mnie wystarczające - jak ktoś chce mierzyć miernikiem - proszę bardzo.

Racja nie popatrzyłem, że miał starego EVEREST’a, który jeszcze nie wspierał platformy C2D.

Teraz widać, że raczej ma dobry, jeśli był o 50zł droższy od Chieftec’a to może być Tagan.

AUX - to może być wiatrak w obudowie.

i inni mogli byscie odpowiedziec na moje powyrzsze pytania?

Witam!

Teraz są dobre.

Typ czujnika to nie zasilacz

AUX to może być od wiatraka w obudowie lub w zasilaczu

Nie. To typ czujnika.

Orientacyjnie to możesz liczyć krowy na polu :stuck_out_tongue: To jest komputer, i to są napięcia.

Może być Antec/Topower/Huntkay i wiele inych (a może to być Codi w wyższej cenie :twisted: )

napięcia mierzy się tylko i wyłącznie miernikiem.

jeżeli ufasz programowi, to Twoja sprawa - nie wprowadzaj tylko innych w błąd (co już uczyniłeś).

skąd masz taką pewność? u mnie pokazuje całkiem co innego.

super te Twoje napięcia orientacyjne ^^

masz racje to tylko i wyłącznie Twoje zdanie, które nie podzieli żadny informatyk (nie mowa o pseudo informatykach w postaci sprzedawców w komputerowych czy nauczycielach w szkole).

masz taką pewność? pewność daje tylko miernik.

teraz to Twoje osądzanie jest strzelaniem w ciemno.

idę spać, bo niektórzy to potrafią wyprowadzić z równowagi ^^

no to co nie ma mozliwosci sprawdzic jaki mam zasilacz oprocz rozkrecania budy??

spokojnie. :slight_smile: Miłych snów życzymy :stuck_out_tongue:

W fakture możesz jeszcze spojrzeć. :slight_smile:

tylko jeszcze nie mam fakturki ani gwarancji bo to mu wuja załatwiał kompa i kiedys mi dopiero podzuci jak załatwi od tego goscia co mi składał kompa. a w jakims programie nie mozna sprawdzic?

Witam!

Na takiej zasadzie to można spekulować że miernik może być uszkodzony i co wtedy? Masz 100% pewność, że jest sprawny?

Myślę, że nie ma co ciągnąć sporu na temat mierzenia - kolega już przeczytał temat i wie o co chodzi.

tak wiem ale chciałbym sie jeszcze dowiedziec jaki mam zasilacz:P i napisac wam czy jest ok jak do takiego sprzetu co mam.

niestety nie.

Dzwoń do wujka niech załatfi fakture, bądź przeczyta z niej to co jest napisane.

BTW ni emasz gwranacji możesz rozkecić (na dobrą sprawe dopiero po zapoznaniu się z warunkami ta zaczyna obowiązywać:P ), ale nie rób problemów niepotrzebnych i nic nie rozkręcaj :stuck_out_tongue:

A do gościa nie możes zadzonić co kompa składał?

Dltego przed każdym pomiarem powinno robić się pomiar próbny, albo mieć dwa mierniki. ;]

niestety nie ale jak sie dowiem jaki mam zasilacz to napisze. Pozdrawiam i dzieki wszystkim za odpowiedzi