Witam!
Nie mam miernika i go nie potrzebuję.
Witam!
Nie mam miernika i go nie potrzebuję.
Core 2 Duo do Ciebie jak do ściany?
napięcia mierzy się tylko i wyłącznie miernikiem!
Remix w takim razie nie wprowadzaj w błąd innych, bo nie masz w takim razie absolutnego pojęcia o mierzeniu napięć.
wiem rozumiem, ale od czego sa te programy??
od tego, żeby próbować podać napięcia.
w 90% przypadków pokazują całkowicie co innego niż miernik.
ani BIOS, ani jakikolwiek program nie dadzą Ci miarodajnego podglądu na napięcia.
Witam!
freedom nie przesadzaj - ile tej rozbieżności będzie?
U mnie bios pokazuje to samo co EVEREST, więc nie jest źle.
Wiem jaki mam zasilacz i jestem spokojny o niego.
Naawet sobie sprawy nie zdajesz. Nie brnij dalej w te brednie! Ukłąd odpowiedzxialny za mierzenie napięc na płycie głównej często nie przekracza wartości 1$! Jak czyms takim mierzyć napięcia?
Nic dziwnego. Everest bierze dane z BIOSU, tylk oczęsto myli się w przeliczaniu. Ale dane z BIOSu tez mogą się różnić od tych rzeczywistych.
różnie. czasem sporo.
no i się zgadzam, ale nie wiesz jaki zasilacz ma kolega.
walnąłeś na wstępie by wymienił…
a skąd masz pewność, że nie trzyma napięć idealnie?
program takiej pewności nie daje.
a czy typ czujnika to nie zasilacz??
i czy teraz napięcia sa dobre czy nadal złe??
i co to jest AUX tzn te obroty.
Witam!
Macie jakiś kompleks mierzenia miernikiem?
EVEREST pokazuje orientacyjnie i moim zdaniem jest to dla mnie wystarczające - jak ktoś chce mierzyć miernikiem - proszę bardzo.
Racja nie popatrzyłem, że miał starego EVEREST’a, który jeszcze nie wspierał platformy C2D.
Teraz widać, że raczej ma dobry, jeśli był o 50zł droższy od Chieftec’a to może być Tagan.
AUX - to może być wiatrak w obudowie.
i inni mogli byscie odpowiedziec na moje powyrzsze pytania?
Witam!
Teraz są dobre.
Typ czujnika to nie zasilacz
AUX to może być od wiatraka w obudowie lub w zasilaczu
Nie. To typ czujnika.
Orientacyjnie to możesz liczyć krowy na polu To jest komputer, i to są napięcia.
Może być Antec/Topower/Huntkay i wiele inych (a może to być Codi w wyższej cenie :twisted: )
napięcia mierzy się tylko i wyłącznie miernikiem.
jeżeli ufasz programowi, to Twoja sprawa - nie wprowadzaj tylko innych w błąd (co już uczyniłeś).
skąd masz taką pewność? u mnie pokazuje całkiem co innego.
super te Twoje napięcia orientacyjne ^^
masz racje to tylko i wyłącznie Twoje zdanie, które nie podzieli żadny informatyk (nie mowa o pseudo informatykach w postaci sprzedawców w komputerowych czy nauczycielach w szkole).
masz taką pewność? pewność daje tylko miernik.
teraz to Twoje osądzanie jest strzelaniem w ciemno.
idę spać, bo niektórzy to potrafią wyprowadzić z równowagi ^^
no to co nie ma mozliwosci sprawdzic jaki mam zasilacz oprocz rozkrecania budy??
spokojnie. Miłych snów życzymy
W fakture możesz jeszcze spojrzeć.
tylko jeszcze nie mam fakturki ani gwarancji bo to mu wuja załatwiał kompa i kiedys mi dopiero podzuci jak załatwi od tego goscia co mi składał kompa. a w jakims programie nie mozna sprawdzic?
Witam!
Na takiej zasadzie to można spekulować że miernik może być uszkodzony i co wtedy? Masz 100% pewność, że jest sprawny?
Myślę, że nie ma co ciągnąć sporu na temat mierzenia - kolega już przeczytał temat i wie o co chodzi.
tak wiem ale chciałbym sie jeszcze dowiedziec jaki mam zasilacz:P i napisac wam czy jest ok jak do takiego sprzetu co mam.
niestety nie.
Dzwoń do wujka niech załatfi fakture, bądź przeczyta z niej to co jest napisane.
BTW ni emasz gwranacji możesz rozkecić (na dobrą sprawe dopiero po zapoznaniu się z warunkami ta zaczyna obowiązywać:P ), ale nie rób problemów niepotrzebnych i nic nie rozkręcaj
A do gościa nie możes zadzonić co kompa składał?
Dltego przed każdym pomiarem powinno robić się pomiar próbny, albo mieć dwa mierniki. ;]
niestety nie ale jak sie dowiem jaki mam zasilacz to napisze. Pozdrawiam i dzieki wszystkim za odpowiedzi