Kreski na ekranie i falowanie folderów

Więc mam problem z kartą graficzną ( Geforce 9800 GTX ) a polega on na tym iż przy włączaniu komputera wyskoczył komunikat z biosu przy czym mój ojciec “Laik” zanim co kol wiek przeczytać zatwierdził te coś i stąd mam owy problem polegający na tym że w Biosie mam na ekranie przy włączeniu komputera mam mnóstwo kresek i kropek jak na załączonym zdjęciu: http://www.imagebanana.com/view/2y1ypi15/IMG10201.jpg a już jak zaloguję się do windowsa to wszystkie okienka od programów jak i folderów przesuwają się falowo, klatkami… próbowałem różnych sposobów np. przeinstalowaniu sterowników i aktualizacja nie pomogło więc zacząłem szukać informacji w internecie więc doszukałem się tylko tego że to błąd kodu 10 da się go naprawić po przez bios zmieniając ustawienia IRQ na VGA ale problem w tym że nic takiego w biosie nie znalazłem… więc wyjąłem baterie z biosu aby go zresetować myśląc o tym że zmiany których dokonał mój ojciec zostaną cofnięte ale niestety i to nie pomogło więc nie wiec od czego dalej zacząć, może to wada mechaniczna. Z kolei proszę was o pomoc i jakieś rady. Przydatne informacje:

Typ BIOS’u AMI

BIOS Version 0501

Płyta główna:

Asus P5K/EPU

Neichy ,

Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go nie tytułując poprawnie tematu. Proszę zapoznać się w pierwszej kolejności z regulaminem forum, a następnie z tym tematem. Po zapoznaniu się proszę poprawić tytuł tematu, używając przycisku zmien.gif

Ponadto proszę dokonać również korekty postu pod kątem interpunkcji.

W przypadku zignorowania prośby temat zostanie przeniesiony do kosza.