Poszukuje książki do nauki matematyki na maturę na poziomie rozszerzonym. Chciałbym aby każde zagadnienie było omówione na przykładach, zawarte były zadania z odpowiedziami, testy itd. Nie szukam książki z samymi zadaniami takiego jak zbiór zadań A. Kiełbasy. Za ewentualną pomoc będę bardzo wdzięczny.
Powiem Ci, że ja rok temu do maturki rozsz. robiłem zadania i uczyłem się z repetytorium, “matura na 100%” wydawnictwa PWN. Do każdego typu zadania przykłady itd, potem zadania do samodzielnego zrobienia. Oprócz tego jakiś zbiorek i z maturą problemu mieć nie powinieneś.
Flaszer czy to ta książka? http://allegro.pl/item492016153_matura_na_100_matematyka_pwn.html
Dzięki za pomoc.
Nie, to są arkusze maturalne. Miałem na myśli tą: http://allegro.pl/item493670605_matematyka_matura_na_100_repetytorium.html
Chciałbym zdawać matematykę rozszerzoną,jednakrze chodze do iceum w którym matme mamy na podstawie.
Stąd moje pytanie czy ta książka repetytorium matematyka matura na 100 z wydawnictwa pwn sama przygotuje mnie do niej?Czy to wystarczy?
OPERON z 2010 roku był całkiem w porządku, chodzi oczywiście o repetytorium.
Fajne są też podręczniki Kurczaba i Kłaczkowa, w podręcznikach masz opisane i rozwiązane zadania, w ćwiczeniach jedynie treści.
Mam nadzieję, że pamięć mnie nie zawodzi
Ja ci polecę kupić sobie tablice matematyczne ze znakiem MENIS i z nich często korzystać. Nie wiem czy jeszcze można, bo ja mogłem korzystać z niej na maturze i trochę mi pomogła. Tyle, że z tablic trzeba umieć korzystać…
Pewnie można korzystać i prawda jest taka, że podstawową maturę zdasz bez problemu mając tablice z Ministerstwa. Ale tu mowa o rozszerzonej, która swoją drogą też nie jest trudna, trzeba to lubić
Chciałbym żeby to była jedna książka.Gdzie wszystko wyjasnione jest dokładnie i na przykładach taka z której może korzystać osoba mająca w szkole jedynie podstawę.Znacie taką?Czy może to repetutorium matematyka na 100?Lub coś innego.Bardzo proszę o pomoc bo zamierzam iść na studia techniczne a na korki mnie nie stać.
Może wybierz się do księgarni i zobacz, co Ci się najbardziej spodoba. Najprościej.
Bez Twojego wkładu pracy na pewno sama nie, nawet ja ją wsadzisz pod poduszkę
A słuchajcie czy w tych książkach jest matma rozszerzona?
W zbiorze są też odpowiedzi (nie rozwiązania). I niektóre typy zadań (których nie ma w podręczniku), opisane krok po kroku.