witam moglibyście mi podac linki do stronek serwerów www (darmowych) na którym działała by mi księga gości???oraz te które działają ![]()
bo dużo linków jak zauwazyłem to albo nie działa albo przerwa często związana z wymianą serwera! ![]()
witam moglibyście mi podac linki do stronek serwerów www (darmowych) na którym działała by mi księga gości???oraz te które działają ![]()
bo dużo linków jak zauwazyłem to albo nie działa albo przerwa często związana z wymianą serwera! ![]()
chodzi mi o własny kod na stronie nie takie
możesz mi przyblizyc działanie?? oraz uruchomienie
jakiego servera używasz??
Działanie możesz zobaczyć na mojej stronce. Linka masz pod WWW na dole.
Sciągnij skrypt a w nim masz plik czytajto.txt tam masz wszystko opisane.
Musisz mieć oczywiście serwer z obsługą Php. 
no własnie jakiego używasz?? PHP serva?? :x
Chodzi ci o php jakie obsługuje serwer na którym mam stronkę. PHP 4.3.3 ale i niższe będzie działać z tym skryptem. 
//HTTP_REFERER (tu wpisz swój adres do katalogu bez / na końcu)
$adr_ks = “http://127.0.0.1/~bykess/ksiega2”;
//sciezka bezwgledna
$sciezka_ks = “d:/usr/krasnal/www/bykess/ksiega2”;
znajduje sie to w pliku config tej księgi moze mi powiedziec jak to skonfigurowac??
Adres twojej stronki to:
a adres księgi:
http://127.0.0.1/~bykess/ksiega2
To co jest na czerwono dopasowujesz do swojego adresu. 
Tak to wygląda.
Jeżeli chodzi o ścieżkę bezwzględną to zostanie ci ona podana jak wejdziesz w panel admina. Wklej ją wtedy do pliku config. 
echo "
Informacja zniknie, gdy ¶cieżka będzie prawidłowa.
";
takie coś o ścieżce bezwzględnej a czy jak skopiowałem od ciebie to też dobrze ??czy jak??
Taka powinna być:
Ps: Oczywiście jeżeli masz krasnala zainstalowanego na partycji D. W katalogu d:/usr/krasnal/www/bykess/ksiega2 :!:
jestem “ZIELONY” mam stronke na of.pl ------------------>
<------------- co to wogóle jest ta ścieżka bezwzględna??
Scieżka bezwzględna to ta w której znajduje się plik na serwerze, czy w twoim przypadku na dysku gdzie masz krasnala. Pełna nazwa ściezki. 
ale ja tam mam :-o
Wyżej masz instrukcje jak to pozmieniać. Podałeś prędzej adres z krasnala dlatego zrobiłem to na jego przykładzie.
Jak chcesz żebym ci napisał tą ścieżkę bezwzględną to wgraj pliki księgi na serwer i podaj mi adres do tej księgi. 
Też mam kilka pytań co do tej księgi:
Nie moge wejść w panel administatora (zmieniłem w pliku config.inc hasło na swoje, wchodze do ksiegi --> administator i wpisuje hasło i nic sie nie dzieje (stronka jakby się odświeża)
Miałem problem z dodawaniem wpisów (wyskakiwał brak uprawnień), skasowałem dwie linijki (gdzies znalazłem rozwiązanie tego problemu), ale i tak nie moge dodac wpisu - wpisze wszystki wezmę dodaj to sie pojawi zapisz.php (nic tam nie ma), a na stronie głównej księgi nadal jest 0 wpisów.
tak jak kolega wyżej mam problem z ściężką bezwzględną (mam stronke na freehost.pl w katalogu ksiega2
Z góry wielkie dzięki za pomoc 
Pozdrawiam