witam moglibyście mi podac linki do stronek serwerów www (darmowych) na którym działała by mi księga gości???oraz te które działają
bo dużo linków jak zauwazyłem to albo nie działa albo przerwa często związana z wymianą serwera!
witam moglibyście mi podac linki do stronek serwerów www (darmowych) na którym działała by mi księga gości???oraz te które działają
bo dużo linków jak zauwazyłem to albo nie działa albo przerwa często związana z wymianą serwera!
chodzi mi o własny kod na stronie nie takie
możesz mi przyblizyc działanie?? oraz uruchomienie jakiego servera używasz??
Działanie możesz zobaczyć na mojej stronce. Linka masz pod WWW na dole.
Sciągnij skrypt a w nim masz plik czytajto.txt tam masz wszystko opisane.
Musisz mieć oczywiście serwer z obsługą Php.
no własnie jakiego używasz?? PHP serva?? :x
Chodzi ci o php jakie obsługuje serwer na którym mam stronkę. PHP 4.3.3 ale i niższe będzie działać z tym skryptem.
//HTTP_REFERER (tu wpisz swój adres do katalogu bez / na końcu)
$adr_ks = “http://127.0.0.1/~bykess/ksiega2”;
//sciezka bezwgledna
$sciezka_ks = “d:/usr/krasnal/www/bykess/ksiega2”;
znajduje sie to w pliku config tej księgi moze mi powiedziec jak to skonfigurowac??
Adres twojej stronki to:
a adres księgi:
http://127.0.0.1/~bykess/ksiega2
To co jest na czerwono dopasowujesz do swojego adresu.
Tak to wygląda.
Jeżeli chodzi o ścieżkę bezwzględną to zostanie ci ona podana jak wejdziesz w panel admina. Wklej ją wtedy do pliku config.
echo "
Informacja zniknie, gdy ¶cieżka będzie prawidłowa.
";
takie coś o ścieżce bezwzględnej a czy jak skopiowałem od ciebie to też dobrze ??czy jak??
Taka powinna być:
Ps: Oczywiście jeżeli masz krasnala zainstalowanego na partycji D. W katalogu d:/usr/krasnal/www/bykess/ksiega2 :!:
jestem “ZIELONY” mam stronke na of.pl ------------------>
<------------- co to wogóle jest ta ścieżka bezwzględna??
Scieżka bezwzględna to ta w której znajduje się plik na serwerze, czy w twoim przypadku na dysku gdzie masz krasnala. Pełna nazwa ściezki.
ale ja tam mam :-o
Wyżej masz instrukcje jak to pozmieniać. Podałeś prędzej adres z krasnala dlatego zrobiłem to na jego przykładzie.
Jak chcesz żebym ci napisał tą ścieżkę bezwzględną to wgraj pliki księgi na serwer i podaj mi adres do tej księgi.
Też mam kilka pytań co do tej księgi:
Nie moge wejść w panel administatora (zmieniłem w pliku config.inc hasło na swoje, wchodze do ksiegi --> administator i wpisuje hasło i nic sie nie dzieje (stronka jakby się odświeża)
Miałem problem z dodawaniem wpisów (wyskakiwał brak uprawnień), skasowałem dwie linijki (gdzies znalazłem rozwiązanie tego problemu), ale i tak nie moge dodac wpisu - wpisze wszystki wezmę dodaj to sie pojawi zapisz.php (nic tam nie ma), a na stronie głównej księgi nadal jest 0 wpisów.
tak jak kolega wyżej mam problem z ściężką bezwzględną (mam stronke na freehost.pl w katalogu ksiega2
Z góry wielkie dzięki za pomoc
Pozdrawiam