Dzień dobry,widziałem na forum,że udaje się rozwiązać podobne problemy.
Mam świeżo wgrany win7 sp1,professional.64bit
W trakcie próby uruchomienia ksinstal.exe wyskakuje okno:" nie jest prawidłową aplikacją systemu win 32 ". adwcleaner nic nieznalazł. Antywir to Gdata. Mam raport FRST ale nie wiem na co dokładnie zwrócić uwagę, co zamieścić tutaj by ułatwić diagnostykę.
Będę wdzięczny za wszelką radę Pozdrawiam, Dominik Jasinski
a czym jest ksinstall.exe, i czy w ogóle jest zgodny z Win7?
Hej,
To jakieś aplikacje Kamsoft-u. Ale która dokładnie, nie wiadomo. Na początek pobrałbym instalator jeszcze raz.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Dziękuję za zainteresowanie.
To program KSPPS medyczny. Pobrałem z linku poniżej wersję instalacja.zip rozpakowałem…
ftp://ftp.kamsoft.pl/pub/KS-PPS/ArchiwumZIP/
Sądząc po dacie aktualizacji powinna być najnowsza. Na innym kompie chodzi na win 7 ,32bit.,ale tam już dawno była instalowana…
A możesz pokazać na screenie, jak wygląda główny folder, w którym wypakowany jest program?
Nie jest prawidłową aplikacją systemu Win32.
Ten problem występuje, jeśli użytkownik próbuje zainstalować program w systemie operacyjnym, który nie jest obsługiwany.
Sprawdz najpierw czy ta wersja jest kompatybilna z twoim systemem
Według informacji ze strony oprogramowanie obsługuje systemy od Windows 7 do Windows 10.
Może musisz przeinstalować na Windows 7 64 bit, a śmieszek jakoś nadpisał w “informacje o systemie” o 32 bit?
mam od tygodnia windows 7 64 bit. wcześniej na 32bit nie było problemu,można to obejść?
Odinstaluj i zainstaluj ponownie. Nie zmieniaj przy instalacji lokalizacji. Program masz 32 bitowy.
Niedawno było tu coś podobnego tyle że komunikat mówił iż nie można znależć pliku. Program był 32 bitowy a gość zmienił lokalizację i zainstalował w Program Files. Może to to?
Spróbuję pobrać i demo wersję. Bo na ftp jest demo i pełna wersja. zaraz się odezwę …
No ja pobrałem dokładnie tą samą wersję, co kolega @Dentaurum i normalnie na Windows 10 Home X64 się instaluje.
podczas rozpakowywania winrarem pobranym z tej strony wyskakuje błąd że archiwum uszkodzone. (nieoczekiwany koniec archiwum) ale pozwala otworzyć i zajrzeć…WinZip sugeruje powtórne pobranie… pobieram raz jeszcze.\odezwę się za ok 15min.
Nie pojmuję czemu tak.Ponowne pobranie nic nie przyniosło, pisze winzip że archivum uszkodzone.Czy narzędzia naprawiające zipa są skuteczne? a może ktoś może np na dropboxie udostępnić pobrany poprawnie plik, może nawet rozpakowany? ftp://ftp.kamsoft.pl/pub/KS-PPS/ArchiwumZIP/ (KSPPSinstalacja zip
po naprawie ziprepair’em mam tak jak na obrazku. no dziwy nad dziwami, a mi tu erecepty we wtorek pisać
miałbym prośbę udostępnić sam plik install.exe , bo resztę naprawił zip…repair. \Byłoby to możliwe?
No tak właśnie myślałem, że jest problem ze ściągniętym plikiem.
Szczerze w to wątpię.
No nic, zamieszczę zaraz na serwerze. Link poniżej.
Dziękuję dobry człowieku, ale plik instrukcja.zip nie jest mi potrzebny, lecz rozpakowany ksppsinstall.exe, lub cały folder kspps.zip tak jak umieszczałem link do ftp powyżej. ech, nie mam szczęścia…