Kto mi pomoże zabezpieczyć kompa

MAM problem ciągle to zabezpieczam kompa przed wirusami różnymi programami anty… ale one po pewnym czasie albo nie działają albo nie są skuteczne

potrebuje kogoś kto by mi pomógł go zabezpieczyć “raz na zawsze”

za wszelką pomoc z góry dziękuje

Asterisk

Możesz spróbować zainstalować Service Pack 2,użyć dobrego firewala,większość z tych wirusów to robaki internetowe,odrazu atakują niezabezpieczony Windows po podłączeniu kompa do netu,jak możesz to zmień program Internet Explorer na Mozillę Firefox,albo Operę,IE i OE ma pełno dziur,nie otwieraj dziwnych załączników,dziwne maile kasuj,tak rosprzestrzeniają się wirusy,użyj programu MS Antispyware,wykrywa popularne robaki

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na twoja prośbę,dużo zależy od tego jaki masz komputer,jakiego systemu używasz i jaki masz rodzaj połączenia z IT…

Proponuję:

AntiVir,Zone Alarm-muszą działać w tle,

Ad-Aware i SpyBot-zrób pełne skanowanie,

a na koniec RegSupreme i jvPowerTools.

Może to pomoże…No i zmień przeglądarkę-każda jest lepsza od IE…

Powodzenia

Polecam Zone Alarm,przy jego pomocy dowiedziałem się przez jaki program firewall z SP2 blokuje mi sieć,po paru minutach wyskakiwał mi komunikat “Połączenie przerwane przez zdalny serwer”,Zone Alarm jest Freeware,mam SP2 i narazie nie mam problemów z wirusami,Mozilla jest darmowa,Opera jest albo z reklamami,albo płatna

Kaspersky antiwirus oraz Kerio Personal Firewall lub Sygate personal firewall. Do tego ad-aware, spybot search & destory i pest patroj. No i oczywiście hijack.

Pozdrawiam :smiley:

Kaspersky antyvirus z włączonym monitorem+jak najczęstsze uaktualnienia.

u mnie obowiązkowym firewallem został Agnitum Outpost Firewall,

gdyż jako jedyny rozwiązał problem z svchostem oraz posiada jak dla mnie konkretne funkcje.

stosuj porady które w tym temacie ci podano+skanuj jak najczęściej kompa, minimum raz-dwa razy w miesiącu.