Dokładnie o tym samym miałem założyć temat… Nie fajnie że komuś się dobre recki nie podobają…
Recenzja tegoż Autora dotycząca Kacpra również zniknęła…
Albo autor albo redakcja. Czyżby spisek??
:-k
Pytanie proszę kierować do autora. Redakcja nie ma w zwyczaju usuwania opublikowanych wpisów użytkowników.
To ja usunąłem sam oba artykuły (tak samo jak przeszło 9 innych).
Powodów na razie nie będę podawał.
Sądzę, że sytuacja wyklarowała się na tyle, abym mógł ją wyjaśnić również osobom, które czytały moje recenzje, czy to te ostatnie, czy to inne, wcześniejsze.
Posiadam swojego osobistego bloga, na którym zawsze najpierw pojawiały się wszelkie tego typu artykuły. Postanowiłem go jednak zamienić na blog stricte programistyczny i związany z webmasterką, w związku z tym zacząłem przenosić artykuły do serwisu, którego jestem administratorem a który dotyczy bezpieczeństwa komputerowego (nie będę tu podawał nazwy ani linka). Na swoim blogu na DP we wpisach nie linkowałem do bloga osobistego (zza wyjątkiem pierwszych moich wpisów zaraz gdy otwarto blog), ale wielokrotnie widziałem osoby to robiące i postanowiłem w starszych artykułach podać na ich końcach linki do wspomnianego serwisu, do źródeł. Opublikowana przeze mnie za pierwszym razem recenzja KISa 2012 nie pojawiła się na głównej blogów, bo zawierała już ten link, usunąłem ją. Opublikowałem recenzję NISa 2012, a potem znowu KISa 2012, tyle że już bez linka, z zamiarem dodania go po jakimś określonym czasie, gdy wpisu już nie będzie na głównej i “opadną emocje”. W międzyczasie okazało się jednak, że linki które dodałem do swoich archiwalnych materiałów zostały usunięte.
Wtedy postanowiłem, że nie będę już więcej publikował tego typu wpisów na swoim blogu DP, zaś poprzednio dodane usunę.
Po tym jak usunąłem dosyć sporo materiałów a na forum pojawił się temat, skontaktował się ze mną Krogulec i wyjaśniliśmy, dlaczego widziałem u innych linki - to się zdarza, ale one również są moderowane, a zgodnie z zasadami blog Dobrychprogramów nie jest słupem ogłoszeniowym, oczywiście popieram takie podejście i sam nie mam do nikogo żalu, że te linki zostały wycięte.
Wiecie więc już, że sam usunąłem te materiały. Nie zostaną one przywrócone, bo aby to zrobić i być fair względem redakcji własnego serwisu i samego siebie, musiałyby być w nich linki, które dozwolone nie są. Nie będzie również ode mnie więcej publikacji typu opisy / testy / recenzje oprogramowania zabezpieczającego na łamach mojego bloga na Dobrychprogramach, oraz w bazie programów. Po prostu miałem wybór: blog DP lub własny serwis, wybrałem własny serwis, nie miejcie mi tego za złe.
Za złe nie mam, jednak żałuję że Twoich recenzji więcej na blogu DP nie uświadczę, bo były naprawdę dobre, rzeczowe i naprawdę profesjonalne, dziękuję za wyjaśnienia
Jeśli masz je na swoim blogu, to może podaj link
To byłoby niezgodne z regulaminem forum - link do serwisu mam w swoim profilu (skoro jest miejsce na to, to chyba nie jest zabronione?), tam można więc sprawdzić.
Tam jest forum. Może podmień więc ten link na link do blogu. Poza tym na forum zakazana jest reklama, a nie podanie linku na czyjąś prośbę.
Swoją drogą ciekawie zmodyfikowane phpBB
Wszystko się zgadza, mój poprzedni post:
Temat zamykam, uznając dalszą dyskusję za bezcelową.