Która karta graficzna będzie wydajniejsza?

Witam.

Stoję przed wyborem karty graficznej. Zastanawiałem się nad dwiema kartami a mianowicie nad:

1. SAPPHIRE HD5770 VAPOR-X

2. GAINWARD GeForce GTX 460

Cena tak do 700 zł z wysyłką.

Z powodu, że na płycie są źle umieszczone porty sata karta musi być w miarę krótka (krótsza od GTS 250), żeby nie blokowała portów.

Reszta sprzętu w podpisie.

Dzięki za odpowiedź.

zdecydowanie gtx 460

Tylko GTx460. Sam mam gainwarda bo jest tania, w arest.pl kosztuje 555zł a radeon nawet drożej. Z athlonem x3 445 3.1ghz dirt2 z aax4 w 1680x1050-taki mam max. Chodzi full detalach bez zacinek, zrobiłem nawet benchmarka to wyszło mu 43,9 średnio a minimalny 36,4fps. Gainward nie jest długa mi dużo brakuje by doszło do końca.

gtx460 >5770 to wyraźna przewaga. Co z tego że geforce ma 768mb, ale wydajność jest sporo większa.

Pozdro

No właśnie widziałem, że na arest.pl jest najtańsza i się nią zainteresowałem. Co do jakości w grach to wystarczą mi średnie z aa itp. Głównie to UT3 ma mi latać na full.

Podaj ile ma mieć max centymetrów, bo jak masz mało miejsca to trzeba sprawdzić, ale raczej nie będzie źle.

Tak do ok 20 cm.

http://www.benchmark.pl/zestawienie_gpu.html Według tego ma tak na oko ok 21cm max.

Miejmy nadzieję, że się zmieści :slight_smile:

Karta już zamówiona, teraz czekać aż przyjdzie. :lol:

Już przyszła i siedzi w kompie. Długość odpowiednia.

Dzięki za doradztwo =D> Pozdro