Szczerze mówiąc, teraz jest najgorszy możliwy okres na takie zakupy. Drogi dolar i przedświąteczny szał zakupowy podbijają ceny. Myślę, że w styczniu/lutym za 500 zł kupisz już GTX 950
Za 500 zł to ja już bym wolał chyba coś używanego np GTX 760, GTX 660 Ti albo R9 270X . Na allegro znajdziesz tego pełno… Sam kupiłem niedawno za 450 zł używanego MSI R9 270X, i nie widzę wcale wielkiej różnicy miedzy moim poprzednim bardzo drogim (kosztował prawie 1500 zł) i niby wypasionym GTX 970… W niektórych grach wręcz, np. BF 4- ten stary R9 270X za 450 zł spisuje się nawet lepiej (Mantle)…
Czy warto dopłacać do gtx1050? Hmm, jak patrzę po sklepach to prawie nie ma różnicy w cenie w stosunku do gtx950. Z tego więc punktu widzenia chyba warto. gtx1050 TI są już od 700 zł.
Ceny potrafią się zmieniać z dnia na dzień. Przed zakupem odpala się cenowarkę. Sprawdza się popularniejsze sklepy pod względem okazjonalnych kodów na zniżkę. Bierze się pod uwagę stałe kody na zestawy komputerowe o ile bierze się więcej części.
Witam,
przepraszam, że dopiero teraz odpisuję.
Karta niestety nie posiada trybiu półpasywnego.
Lecz podczas grania i głośniejsze jest BOX-owe chłodzenie procesora.
Pozdrawiam 12chrapek12