Którą kartę wybrać?

ale ja juz ba samym poczatku mowilem ze interesuja mnie tylko karty nvidii!.. o radeonach nawet nie chce myslec ;]

no to bierz 9800gtx+ i załatwione

Jak ja kocham takie tematy :stuck_out_tongue:

Problemy ze sterownikami ATI ?? Wcześniej tak było ale ludzie teraz są inne czasy i ATI robi tak samo dobrze stery jak NVIDIA (zresztą NV tutaj się popsuł w tym wypadku ostatnio). Zresztą chcesz przepłacać twoja sprawa każdy radzi ci dobrze za 100 zł mniej masz taką samą wydajność co w 9800gtx. Ale nie ATI JEST BEEE do dupy itd. nie jestem fanboyem ATI bo posiadałem karty obu firm

Zamilcz człowieku :x

Swoje rady dla siebie zachowaj, bo się ośmieszasz.

Ja na Twoim miejscu wybrałbym radka 4850, w grach wypada równie dobrze jak ten gf a tańszy jest.

No chyba że masz za dużo kasy i lubisz przepłacać, to bierz gf-a.

Największy problem według fanboyi nvidii to jest nie możliwość pisania litery ć , no straszny ten problem :lol: a to można naprawić w kilka sekund :stuck_out_tongue:

To mnie najbardziej rozśmiesza szczególnie że HD4850/4870 są ciche, głośne to jest chłodzenie na GTX260 i referencyjne w 8800GT

To prawda ale stosując fanfixa można obniżyć temperatury a karta nadal cicha, najlepiej kupić karte ze zmienionym chłodzeniem np. Palit Sonic lub Gainward Golden Sample ciche a temperatury mniejsze niż po fanfixie w referancie.

ta gainward golden sample 4850 w idle ma na rdzeniu koło 40* przy 35% na wiatraku w stresie max miałem 55*

A Gainward HD4850 Golden Sample to to samo co Palit HD4850 Sonic, http://pcarena.pl/page/84883/6/7-wspani … onow-4850/

ostriket, przeczytałeś tematy które podrzuciłem? Chociaż zerknąłeś? Możemy polecić Ci coś nieopłacalnego, ale chyba nie w tym rzecz? Nie bądź fanboy’em, bo to do niczego nie prowadzi…

Adalbert ma racje lepiej brać HD4850. Ja też do tej pory posiadałem tylko kart Nvidia, aż w tym tygodniu nadszedł przełom i kupiłem pierwszy raz ATI (Palit HD4850 Sonic) i muszę powiedzieć, że ta karta jest rewelacyjna, nie ma z nią żadnych problemów, nie grzeje się i jak dla mnie nie jest głośna. Wszystkie gry chodzą na full detalach bez przycinek (oczywiście oprócz GTA 4 zdarzy się jakaś przycinka ale to raczej nie wina karty, a raczej złej optymalizacji twórców gry ).A cena tego cuda to tylko 580 zł.Nic tylko brać.