Gdyby administracja uznała, że ten temat jest bez celu dawno by go zamknęła, nie sądzisz?
pakeroso , będę rozdawał piwo. Zagłosuj na mnie. Czaisz bazę?
Co za problem samemu sprawdzić? Dawałem screena z widocznymi przeglądarkami, otwarte tyle samo stron i O DZIWO! Opera najmniej łykała pamięci. Poza tym spotkałem stron 5 na 100, która nie działały. Wtedy klikałem ppm na stronie, otwórz za pomocą, Firefox. Włosy się jeżą, że popularna strona po sprawdzeniu validatorem posiada ponad sto błędów. Poza tym strony powinny być pisane pod Chrome, Safari, Operę. Wtedy wszystkie będą działać poprawnie. Niestety Firefox ma problemy z poprawnym wyświetlaniem stron. Jest tak debilna, że prosty kod potrafi sknocić.
– Dodane 22.11.2010 (Pn) 21:51 –
i co do ‘‘ataków’’. Skoro Opera jest tak podatna, to pytam dlaczego od tych 4 lat nie mam problemów ze szkodnikami? Przeglądam różne strony i jakoś nie złapałem syfu. Ma 3 antywirusy, w tym jeden w trayu. Poza tym to niby bezpieczny IE, po wejściu na pierwszą lepszą stronę łapie syfa. A Firefox? A rickroll? Opery to nie brało.
Wybacz, ale nie będę instalował wszystkich przeglądarek. Sprawdzałem chrome - nerwy mnie biorą jak patrzę na nią. IE - też nie dla mnie. Zainstalowałem FF (do niej dodatek IE tab plus)i jestem zadowolony. 10 stron nie będę otwierał, bo zdarza się że otwieram 20 czy 30 i nie przeszkadza mi czekanie, bo za nim obejrzę pierwsze 5 to pozostałe 25 zdąży się otworzyć. Także test mnie akurat nie interesuje, a informację dodałem po prostu dla tych co lubią się bawić i mierzyć czas otwarcia strony, czy użycie pamięci. Jeżeli mój komputer daje sobie radę z 30 stronami to po co instalować inne przeglądarki?
darek_d , a z jakiego powodu biorą Cię nerwy przy Google Chrome, przy której wszystkie inne przeglądarki nawet się nie umywają?
Po prostu nie podoba mi się jej wygląd - tylko tyle (może po prostu nie umiem jej dostosować?)
A mówiąc krótko:" Aplikacja będzie śledzić działalność
użytkownika, a wszystkie informacje przekazywać do kompanii macierzystej Google. "
Chromium.
A to jak wiadomo, chyba nie to samo?
To Chrome bez Google’a. I bez inwigilacji.
Tylko jeśli ktoś potrzebuje, woli mieć na wszelki wypadek, lub po prostu lubi zmiany. Więc wybrałeś Foxa i ok. Jak ci sie znudzi lub będziesz rzucał kubkiem to ją zmień.
PS. 3.6.x czy 4 beta?
Jeżeli już to portable, a na stacjonarnym 3.6… - czekam na stabilną wersję (z betą nie ryzykuje,jestem po formacie i chce mieć stabilny system).
darek_d , u to co to za przeglądarka, że robi sieczkę w systemie?
Osobiście siedzę tylko na wersjach testowych. Na stabilnych siedzę krótko, zanim nie pojawi się nowa wersja testowa. Inne programy w wersji BETA a w szczególności ALPHA mijam z daleka. OperaSoftware robi pewnego rodzaju żart nazywając je beta. Dzisiejsza wersja pokazała, że Opera znowu zawstydziła lisa. Uważam, że grupowanie kart w Operze jest bardziej intuicyjne i prostsze.
Czy ja coś takiego napisałem o jakiejś sieczce w systemie? Po prostu lubię korzystać z programów stabilnych. Czekam na takich jak Ty którzy przetestują, pobawią się, powiedzą co jest nie tak - wtedy dopiero instaluję.
Nie zaliczam się do testerów.
– Dodane środa, 24 listopada 2010, 21:30 –
Jeden woli ogrodnika a inny ogrodnika córki - rzecz gustu…