Która z tych płyt jest lepsza[AM2]?

Witam, mój kolega ma zestaw pod AMD i brakuje mu tylko płyty. Zastanawia się nad Gigabyte M56S-S3 i Foxconn A690GM2MA-RS2H. Ja mu radzę by wział Foxa, ale chce miec pewność. Wiec jak, która jest lepsza? :stuck_out_tongue:

foxconn jest lepszy… a z resztą testy nie kłamią (chyba że przekupione :stuck_out_tongue: )

generalnie Foxconn lepszy ale jeżeli włoży kartę z 2 slotowym chłodzeniem + karta dźwiękowa + tuner Tv to z jednej karty będzie musiał zrezygnować bo bo po włożeniu karty dźw. nic się mu nie zmieści.

Alinek ,

Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post.

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

Proszę poprawić pisownię w opisie problemu.

W celu dokonania korekty proszę użyć przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Dostosuj podpis - zastrzeżony kolor red .

Jak będzie z O/C?? Uda mu się wykręcić X2 4400+ (brisbane) z 2.3 na 3.0Ghz? Słyszałem, że ten Gigabyte nie ma zmian mnożnika pamięci, a jak jest z Foxconnem?

Ja mam płytę Gigabyte (jak w opisie) i jak narazie mojego 4400+ bez zmiany napięć udało podkręcić mi sie do 2.8 GHz Jednak każdy procek podkręca się inaczej, więc…

Patrzac Twoim tropem to nikt nie zakładałby żadnego tematu, bo masa podobnych jest już na google :x

Ale nie OT’ujmy! Na razie wszystko składa się jedną kupę do tego, by brać Foxconn’a. Są jakieś zastrzeżenia?

zależy od rewizji procka… podobno jak masz F3 to kręcą się najwyżej ze wszystkich :wink:

ale trzeba mieć szczęście żeby na taki proc trafić…

Ty mówisz o Windorze, a on ma Brisbane’a…

sorki, zapomniałem :wink:

ale i tak 3ghz wykręcisz bez większego problemu (4000+ idą na 2900mhz więc 3ghz lekko powinno wskoczyć… oczywiście po dovoltowaniu :wink: )

Brisbane z rewizji G2 też dobrze się kręci :stuck_out_tongue:

niech zgadnę… posiadasz taką rewizję ? :smiley:

ja mam G1 ale nie wiem jak się kręci :wink:

Niech szuka płyty na nowym chipsecie Gigabyte na AMD 780 to całkiem niezła płytka niezłe oc oferuje

G2 zaczynają się chyba od 4400+

G1 dobra sztuka idzie do 2,8-3,0 choć zdarzają się wyjątki

ehh… muszę wymienić płytę główną :wink:

nie wkurzyłbym się gdyby G1 kręciły się max 2200mhz :wink:

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1700

Poczytajcie i wszystko będzie jasne która płyta na AM2 jest najlepsza :wink:

Ja to Athlon 4400 wykręcę stabilnie do 3Ghz na płycie Gigabyte M56S-S3… :wink: :wink:

Tak? A jest tam może dzielnik pamięci lub można ją ustawić na niższą wartość??

tak,tak jest tylko musisz nacisnąć ,CTRL+F1"w biosie :d to są ukryte opcje :stuck_out_tongue:

Aha ;] Jak jest z napięciami? Duży zakres? Bo kolega może dostać tą płytkę za bezcen i dlatego tak sie pytam ;]

tak,tak ogromny ;]