Chodzi o to że jak usuniesz / wyłączysz Sklep Google to aby zainstalować jakąkolwiek aplikację będziesz ją musiał pobrać z innego źródła.
Chyba że chcesz tylko korzystać z miarę odchudzonego systemu.
Chodzi o to że jak usuniesz / wyłączysz Sklep Google to aby zainstalować jakąkolwiek aplikację będziesz ją musiał pobrać z innego źródła.
Chyba że chcesz tylko korzystać z miarę odchudzonego systemu.
Czyli lepiej Sklep Google Zostawić rozumiem. Ale dalej nie wiem co zrobić z tym: Usługa Wyświetlacza ? Wyłączyć czy zostawić ? i co miesiąc płacić 4.99 zł ?
A należysz do tych co rzucają wyświetlaczem ? Ja zazwyczaj wywalam wszystkie “dodatki” oferowane przez sieci - bo wrzucają bonusy niepotrzebne. Zrezygnuj z tego badziewia.
Poza tym wg. regulaminu - http://www.plus.pl/documents/16/1f4348a2-3003-4712-a2c3-d8c91e275077?title=Serwis_wyswietlacza_regulamin_uslugi.pdf tylko w skrajnych wypadkach Ci naprawią.
I jeszcze tylko pytanie o tę przeglądarkę do telefonu mojego. Czy zostać przy tej Google Chrome czy zainstalować inną ? Firefox czy opera mini?
I czy warto używać na telefonie aplikacji Ccleaner ?
Zostaw sobie Chroma - bardzo ładnie działa sprężony z usługami od Google. Oczywiście masz wybór - można zamiast Chrome zainstalować Operę Mini, ale moim zdaniem to zbyteczne.
CCleaner’a nie polecam - nie potrzebujesz jego. Wystarczy że od czasu do czasu zabijesz działające aplikacje w tle.
Napisz proszę - do czego ma Ci służyc telefon - to Ci doradze jakie apki usunąć a które zostawić.
Sklep Google Play zostaw jeśli nie chcesz instalować nic z innego źródła i możesz zostawić gry jak chcesz
Mój telefon ma mi służyć głównie do tego, żeby do kogoś zadzwonić i żeby do mnie ktoś zadzwonił.
Popisać z kimś smsy, mmsy. I żeby coś poczytać na internecie i np. na YouTube posłuchać muzyki, czy jakbym jechał pociągiem gdzieś daleko, to żeby sobie jakiś film włączyć albo filmik.
Byłoby miło gdybyś mi napisał tak jak mi proponujesz. Żebym miał to dobrze ustawione.
Czytałem też, że jak wyłączę usługę wyświetlacza z mojego telefonu to potem już nie mam możliwości jej ponownie uruchomić.
Spoko Czyli po prostu celujesz w telefon multimedialny. Co proponuję :
Usuń :
-Plus.pl
-plusbank24
-nawigacja Plus
-Asphalt Nitro
-Audioteka
-Cinkciarz.pl
-Dragon Mania
-Excel
-Facebook
-Facebook App Menager
-Galaxy Apps (to sklep od Samsunga - szału nie ma, lepiej kupować/pobierać ze sklepu Google)
-Gmail (jeśli nie korzystasz, to usuń)
-Hangoust
-HBO GO Instalator
Zostaw:
-Internet
-Sklep Play
-Android System WebView
-Beaming Service
-Dodatek Usług Drukowania Samsung
-Dyktafon
-Dysk
-Email (jeśli nie będziesz korzystać to usuń/wyłącz)
-Filmy Google Play
-Galeria
-Google
-Google Play service for Instant
-Knox
-Mapy
-Notatki Samsung
-OM Customize
-Radio
-SIM AT
-Sklep Google PLay
-Słownik
-Udostępninie łącza
-Usługi gogle Play
Zamiennik:
-Facebook - lepiej sprawdzaj w przeglądarce. Chcesz być w kontakcie ? Skorzystaj z zamiennika Messangera - czyli Messanger Lite - prosty i nie zżera dziad pamięci
-Muzyka - użyj Foobar2000 - prosty i lekki programik
-Mapy google mają w sobie nawigację, więc nie bój żaby gdybyś jej potrzebował
Wiele z powyższych aplikacji możesz usunąć lub zablokować - “wyłącz”. Nie będą się one pojawiać - zostaną ukryte w systemie. Swoją drogą - skoro Plus napierdziela do swoich komórek tyle szitu to oznacza tylko że jest szujową siecią!
lordjahu dziękuje Ci bardzo za pomoc. Szkoda, że ten program foobar2000 nie jest po polsku.
Byłoby Fajniej wtedy. Jeśli chodzi o mapy googla co mają w sobie nawigacje to mogę tego używać do jazdy na rowerze ? żeby sobie ustawić, że chcę pojechać z miejscowości A do miejscowości B i tak jak w samochodzie jest “Za 5 minut skręć w prawo” to u mnie też się da tak ustawić, żeby mnie kierowało do celu i żebym się jeżdżąc na rowerze gdzieś nie pogubił ? - nie koniecznie musi mi tak mówić głosowo “za 5 minut skręć w lewo” - ale żeby dobrze mnie prowadził dokładnie do celu.
Co byś mi radził ?
Ps. Oczywiście Foobar2000 pobieram na androida tak ?
Foobar 2000 jest bardzo intuicyjny. W mig się przyzwyczaisz. Ten sam jest też na komputery i korzystam z niego już dobre kilka lat
Co do map - tak możesz, ale weź pod uwagę że to wciąż darmowa nawigacja, opierająca się na zdjęciach map które nie zawsze muszą być w 100% aktualne. Da się ustawić informacje o tym jak jechać, ale na rowerze odradzam - spada przyjemność poznawania trasy - lepiej posiłkować się tylko w razie potrzeby.
Jeśli natomiast chcesz skupić się na jeździe i treningach to zainstaluj sobie jakąś zewnętrzną aplikację do treningów
Foobar 2000 - sklep Google Play - wygląda tak: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.foobar2000.foobar2000&hl=pl
@blumberplumber taki off-top nie wiesz czemu po 2 tygodniach w “centrum aplikacji” zaproponowano mi kilka aplikacji od telefonii komórkowej?.
Pewnie są to jjakieśź propozycje od Plusa. Możer dostałeś je, bo masz u nich numer?? Ja bym się tym nie przejmował. Jakbyś chciał, to możesz zalogować się na Plus Online i tam sprawdfzić, czy nie masz jakichś usług aktywnych.
lordjahu Dziękuje Ci bardzo ślicznie za pomoc.
A ewentualnie skórkę mogę też sobie pobrać na foobar2000 ?
W opcjach masz 2 wybory - biała i czarna. Możesz też wybrać dodatkowe ale wcześniej trzeba je pobrać.
Tu masz kilka - http://forum.foobar2000.com/forum/forumdisplay.php?14-Skins&s=68d6ca29078e3d724b06167b2a4abd32
lordjahu Super, dziękuje Ci bardzo .
Wszystkim pozostałym również bardzo dziękuje za pomoc.
Gogle chrom vs Opera MINI (60MB VS 1Mb) oszczędz ramu i bateri
Tak jak pisałem opera mini zastępuje youtube.apk może odpalać filmiki , tak samo jak soundclouds.apk odpali… A w Opera Mini tak oszczędza pakiet że … Oni to chyba zablokują tą przeglądarke w końcu te sieci telefoniczne bo to jakby nie patrzeć oszustwo na kaśe kupuje 2gb netu o to oszczęgdza pakiet zamiast 5Gb użytych mam 680mb.
To jest tak ze gogle play sklep gdy masz neta wolnego lejek to ni hu nie zobaczysz treści opisu nic i to wkur absurd nie chce pobrać aby tylko przeczytać opis lol przy 64kb/s zawsze było bład połaczenia absurd kopłem ich w dupke i od 2lat wpisuje nazwe apki w wyszukiwarke stronek jest masa do omijania (źadna kradzież i tak free tylko inne źrodlo ) np. apk4fun i od tego czasu źadnego wirusa ! I na tej predkości ze stron pobierało.
Świat mobilny- smart jest nie idealny nie dorobiony xd
Zwolnij sobie po root te 400mb bd działać supcio
Megabajty i megabity, dwa na androidzie 7 aplikacja ma rozmiar 4,72 MB i 1 MB miał instalator już starej wersji: https://ftp.opera.com/pub/opera/android/mini/5/ (ta już pewnie się nie nadaje do internetu 2017 roku).
Tak i porozwalają publiczne hotspoty wi-fi by nie wyszło że z 680 zrobi się np. 120 MB z pakietu zużyte bo w okolicy masz dużo darmowych sieci wi-fi i do muzyki / filmów są ok.
@krystian3w
chyba nigdy nie miałeś opera mini ta tel, pisze tu o gsm a nie o wifi.
Opera tak oszczędza 280mb uzyte rozmiar oryginalny 4,2gb
Miałem na starym telefonie (android 4.1.2) z ~450 MB RAM-u ale na niego już się żadna przeglądarka nie nadaje (Opera mini od kilku wersji się zawieszała i umierała w trakcie zmiany karty; nie specjalnie też mi się potem chciało pobierać dużo starszą wersje).
Szybkość transmisji też nie powalała nawet na 7,2 Mb/s było szybciej bez kompresowania niż z niską / ekstremalną kompresją.
Jakby mieli zablokować Operę Mini lub usługę kompresowania Opera Max to równie dobrze mogliby zakazać hotspotów wi-fi (wymuszenie kupna paczki internetu mobilnego z 10 GB lub więcej).
Człowieku, zainwestuj w słownik zanim zaczniesz cokolwiek pisać. A tym bardziej w tematach o których nie masz zielonego pojęcia.
Przeglądałem jeszcze swój nowy telefon i znalazłem w nim w ustawieniach -> Aplikacje -> Pokaż aplikacje systemowe takie rzeczy jak widać poniżej. Które z tych rzeczy można bezpiecznie wyłączyć i odinstalować z mojego telefonu żeby nic sobie nie popsuć, a żeby poprawić wydajność i zwolnić miejsce na telefonie ?
Jaką aplikację do tego celu byś mi polecił ? byłe obsługiwała język polski
Na pulpicie telefonu mam jeszcze ikonki takich aplikacji jak: Internet, E-mail, Galaxy Apps, Tańszy Prąd, Booking.com. Jak to odinstalować z pulpitu ? czy jednak te kilka rzeczy na pulpicie mam zostawić ? bo coś nie będzie przez to działać.