Które programy usunąc

Witam posiadam laptopa HP 625 z windowsem 7 home premium jest już stary i muli które programy moge usunąc albo zainstalowac i zaktualizować:
Ashampoo Burning Studio Elements 10.0.9
DC-Bass Source 1.3.0
DirectVobSub 2.40.4209
ffdshow v1.1.4399 [2012-03-22]
FotoSmart 3.0
FunPhotor 6.1
GIMP 2.8.20
Google Chrome
Haali Media Splitter
HP Photo Creations
HP Update
K-Lite Codec Pack 6.7.0 (Full)
Lagarith Lossless Codec (1.3.27)
LAME v3.99.3 (for Windows)
Malwarebytes Anti-Malware wersja 2.1.6.1022
Microsoft .NET Framework 4.6.1
Microsoft .NET Framework 4.6.1 (Polski)
Microsoft Security Essentials
Microsoft Silverlight
Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable
Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable
Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable - x86 9.0.30729.4148
Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable -x86 9.0.30729.6161
Microsoft Visual C++ 2010 x86 Redistributable - 10.0.40219
Microsoft Visual C++ 2013 Redistributable (x86) - 12.0.30501
Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable (x86) - 14.0.24215
Mozilla Firefox 52.0.2 (x86 pl)
Mozilla Maintenance Service
msvcrt_installer
OpenOffice.org 3.2
OpenSource Flash Video Splitter 1.0.0.5
PhotoScape
Picasa 3
Skype tm 7.33
The Sims 2
Winamp
WinRAR 5.21 (32-bit)
Xvid Video Codec
PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ

No zrobiłem i co dalej???

Nic nie dalo

Lepiej zacznij zbierać kasę na nowy sprzęt bo z tego to już nic nie będzie.

To raczej kwestia sprzętowa a nie software’owa. Lepiej zacząć odkładać kasę na nowy sprzęt ewentualnie jakiś lekki Linuks (jeśli nie jesteś uwiązany do konkretnych programów gier lub sterowników).

Winamp i Picassa.Winampa,który już nie jest rozwijany można zastąpić foobarem 2000.Picassa (Google zamknął usługę) Irfan Viewem.XNviewem.Ile ten laptop ma pamięci i jaki procesor ? - płynność odtwarzania multimediów.Problem mulenia może wywoływać zbyt mała na dzisiejsze czasy ilość pamięci ram.Dzisiaj normalką jest 2-4 GB ram,a gracze mają często min 8 GB ram.

Ja pierw się zapytam, ile RAMu ma ten laptop? Tylko 2 GB? Jeśli tak to chyba jedyną metod odmulenia byłoby okupienie więcej pamięci, zwłaszcza, że z tego co widzę, laptop potrafi obsłużyć jej aż od 8 GB.
Dysk widzę, że et 7200 RPM, a to bardzo dobrze.

Generalnie mam ciut słabszy sprzęt (8-letni Asus M50VM), ale jest w nim 4 GB RAM. Postawiłem na mim Windowsa 10, który to chodzi zdecydowanie szybciej, niż Vista i 7, które to kiedyś na nim stały :slight_smile:

Zaktualizuj do dyszki a usuń to czego nie używasz.
No i ram, jeżeli ciągle masz 2GB to podbij chociaż do tych 4GB.

nie jest potrzebny każdemu , to chybna do programowania

dublikat

dziadostwo nawet nie wyobrażasz sobie jak syfi rejestr , dysk pofragmentowany będzie i cookie za dużo zajmuje głeboko w plkiach
i wysyła te raporty i czuwa cały czas jeśli nie wyłączysz w opcjach.
zarzuć glary uttilites oczyści ci śmieci kompa całego oczyści zdefragmentuje jestem pewny z 5 giga mniej śmieci !!
odinstaluj go polecam zamianiast tego
Opera Browser

Zbyt ciężki ! terror baterii i ramu unikam od zawsze

Ashampoo tomasówka patrz ile ma produktów - dla mnie to Neroo forever a i słyszałem że siódemka sama wypala płytki bez programu tylko nwm jeszcze jak !

co to za g? wywal to

LibreOffice jest lepszy a też free

GIMP wystarczy doi zabawy zdjęciami

Sentymenty ? Polecam zamiast tego VLC , MPC prosty player gratis do kodeków ,a no i systemowy WMP dobrze sie sprawdza przy filmach z płyty. 3 programy maximum a AllPlayera nie kumam.

Sentymenty ?? Teraz przez Fejsa się gada za darmo również czy to komp czy smartfon.

Po tym oczyść tym programem co wspomniałem Glary Utilites
będzie super.

właśnie

Czy ten program nie jest przypadkiem szkodliwy do aktualizacji sterowników to najlepiej wszystko ręcznie.
Raz już tak aktualizowałem programem do aktualizacji to ikonka mój komputer reagowała po 4 minutach od kliknięcia i musiałem reinstalować system.

Czasem warto użyć dowolnej wyszukiwarki: https://pl.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Silverlight[quote=“gosciuW7, post:10, topic:524542”]

a i słyszałem że siódemka sama wypala płytki bez programu tylko nwm jeszcze jak !
[/quote]
Przykład: How to Burn Discs Using Windows or File Explorer in Windows 7 & 8

… to program do oglądania wideo w formacie .flv na komputerze.

Zejdź na ziemię i wyobraż sobie, że istnieje świat bez FB.

Wyższości przegląrki A nad B komentować nie będę, może kiedyś zrozumiesz, że każdy ma prawo korzystać z tego programu, który mu najbardziej odpowiada.
I na przyszłosć nie udawaj eksperta od wszystkiego, jak czegoś nie wiesz korzystaj z wyszukiwarek - one nie gryzą.