witam, mam skrypt i potrzebuje serwisu darmowego ktory ma register_globals on znacie jakis? proboje zainstalowac na yoyo.pl ale podobno on niema albo nie umiem go wlaczyc ;]
Płatne lub przerób skrypt zamieniając zmienne pochodzące z formularza na
$_POST[zmienna]
kurcze nie znam sie na tym nie wiem jak sie to robi to jest skrypt do mailingu znajomy znajomego ma od znajomego :d i nie mam z nim kontaktu ze tak to powiem
Jeżeli skrypt nie jest duży to może zamieść go na forum a ktoś Ciebie naprowadzi na rozwiązanie 
tzn sklada on sie z kilkunastu plikow jest to program do emailingu ale wydaje mi sie ze chodzi o ten plik:
<?
$db_name=“hack_mu_cba_pl”;
$db_host=“mysql.cba.pl”;
$db_user=“hackmu”;
$db_pass=“nie wazne”;
mysql_connect("$db_host","$db_user","$db_pass");
mysql_select_db("$db_name");
?>
plik nazywa sie mailer_conf.php
Nie, to nie chodzi o ten plik, ten plik tylko odpowiada za połączenie z bazą.
To ma związek z danymi pochodzącymi z formularza (ten registel_globals).
mozecie mi podac jakis serwis ktory ma to wlaczone? moze byc platny tylko nie drogi najtanszy chce tylko ten skrypt wrzucic bedzie on mial pare mb
no właśnie pytałem w kilku serwisach i mają wyłączone z względów bezpieczeństwa można dzięki temu jakiś atak przeprowadzić czy coś takiego tak mi powiedzieli
zasadniczo, żaden szanujący się hosting czy to płatny czy darmowy nie powinien mieć tego włączonego
Dobry serwer pozwala to włączyć, mam serwer na proste.pl , tam idzie to przełączyć.
dobry serwer powinien dbać o bezpieczeństwo swoje jak i użytkownika, zwłaszcza nieświadomego i nie powinien był dopuścić do potencjalnego powstania zagrożenia i luki w zabezpieczeniach (a takowymi są register_globals)
czyli co bo juz nie wiem ;] jest jakiś serwis? a moze da się przerobic ten emailer ma on kilkanascie plikow potrafi ktos?
Odpowiadam:
-
tak
-
tak
Puma chodzi mi zeby nie potrzeba było aby było Register Globals_on wlaczone
a skrypt PW
Witam, mam ten sam problem z tym że ja nie mam żadnych opcji post itd. tylko prostą funkcję w index.php działającą jako menu i wczytywanie zewnętrznych plików php.
MENU:
[code]<?php if(empty($id) or $id==“main”){ include(“dane/main.php”);} if($id==“zabudowy”){ include(“dane/zabudowy.php”);} if($id==“nasze_projekty”){ include(“dane/nasze_projekty.php”);} if($id==“o_nas”){ include("./dane/o_nas.php");} ?>
Menu jest dłuższe ale dałem taki krutkiprzykład co by nie zaśmiecać forum.
Powiedzcie proszę jakie znaczniki mam tu przerobić chociażby na jednym przykładzie to się z tym postaram uporać, bo ni w ząb nie potrafię tego zrobić/przekonstruować sam. Dodam, że szukałem w google, ale tam jest tylko co to jest RG i jak to włączyć ale nic nie znalazłem jak przerobić jakiś kod ;|
Ale jaki masz problem, bo nic nie napisałeś?
Pewnie chodzi o id, nie jest pobierane przez post, a przez get, więc daj
$id=$_GET[‘id’];
czyli
<?php
$id=$_GET['id'];
if(empty($id) or $id=="main"){
include("dane/main.php");}
...
Na drugi raz załóż własny temat…
tzn problemem jest, albo raczej był bo to co mi dałeś w zupełności pomogło! A ku gwoli ścisłości i wyjaśnień, problemem było to iż Administrator na płatnym hostingu ma wyłączone opcje register globals i nie działało mi to menu - nie wczytywało zawartości. Zapytał mnie czy chcę mieć włączone RG, czy zmienię kod. Nie mniej jednak ostrzegł mnie o bezpieczeństwie i innych następstwach przy włączeniu tej opcji, wolałem więc spróbować się kogoś poradzić w przekonstruowaniu tego kodu bez globalek.
Tak więc athei dziękuję Ci bardzo za rzetelną, fachową, szybką i o prostym rozwiązaniu pomoc
Jak i obiecuję założyć nowy wątek przy następnych problemach. Dziękuję jeszcze raz.