Które usługi wyłączyć ? i kilka innych pytań

Witam

prosze o pomoc które usługi w viście wyłączyć bo jak by nie patrzeć jest tego całkiem sporo …

Dodam że ta strona http://xp.net.pl/art/vista_opt.html jest mało pomocna :stuck_out_tongue:

poniżej screen

ce36781e03a57c45m.png

i jeszcze jedno pytanie

moja vista to home basic PL

i po uruchomieniu kompa zuzycie ram wynosi ok 700 a nawet 800 MB i po ok 2-3 minutach spada do ok 550-600 MB

to normalne w tym systemie ? :stuck_out_tongue:

i jeszcze jedno

czy to ja mam coś z oczami czy korzystając z systemowego “podglądacza zdjęć” ich jakość jest pogarszana ? :shock:

Hm… niedawno broniłeś się przed tym systemem jak przed ogniem. A teraz co zainstalowałeś go?

Z usług które możemy napewno wyłączyć to:

-AeLookUpSvc

-Agree Modem call progres audio

-hpgwmiex

-Addfiltr

-NMindexingService

-stllssvr

-LiteScribe…sratatata

-HP health…cośtam

Są to usługi jakichś programów. Jeżeli po wyłączeniu ich nie będzie problemów z nimi (a nie powinno być) to mogą zostać. W każdym razie nie ma to nic wspólnego z systemem. Możesz przeszukać google co do nich

Natomiast co do systemowych to:

-Rejestr Zdalny

-Kontrola rodzicielska

-Usługa inicjatora iSCSI

-ReadyBoost (jeżeli nie używasz)

-Logowanie Pomocnicze (jeżeli nie używasz, a raczej nie)

-Telefonia (jeżeli nie masz neo, albo innego neta ADSL)

-Usługa udostępniania w sieci programu Media Player - udostępnianie muzyki przez wmplayer, jak nie używasz to out

-Raportowanie błędów systemu windows - nieużywasz, nie szukasz rozwiązań tym sposobem out

-Bufor wydruku - jak nie masz drukarki

Usługa sieci bluetooth - jak nie używasz out

-Centrum zabezpieczeń - nie ma wpływu na bezpieczeństwo, jedynie informuje

-Usługa asystent zgodności programów - nie ma wpływu na zgodność, jedynie informuje

Możesz wywalić napewno. Możesz jeszcze pokombinować z tymie nie powinny, ale mogą sprawiać problemy

-Pomoc IP

-Router i dostęp zdalny

-Pomoc TCP/IP NetBios

-Autokonfiguracja sieci WLAN

-Klient śledzenia łączy rozproszonych

To wszystko, albo poprostu nie chce mi się szukać już… :slight_smile:

Normalne, użyciem ramu w viście się nie przejmujemy, tak samo jak nie martwimy się o zmianę biegów w automacie

Nie, aczkolwiek zdjęcia są skalowane podczas podglądu, co teoretycznie może zmniejszyć ich jakość. Jednak tak samo jest w każdym innym programie do tego celu…

ok dzięki za pomoc :slight_smile:

tak …

bo wiesz tak sobie pomyślałem skoro zapłaciłem za ten system to jednak musze się jakoś na niego przestawić :stuck_out_tongue:

i o dziwo przyznam z pokorą że coraz bardziej mi się podoba .

chociasz są z nią niekiedy małe problemy . np dłuuugie zamykanie systemu ale naszczęście to żadko a właściwie tylko raz się zdażyło .

bądz też długie uruchamianie programów czasem się zdaży .

przyznam też że zastanawiałem się nad zakupem dodatkowego 1 GB ramu ale jak narazie chodzi to sprawnie :slight_smile: no ale zobaczymy jak będzie podczas zabawy z wideo lub grafiką :stuck_out_tongue: