Witam otóż jeszcze w tym tyg. będę kupował zew. dysk twardy 2TB i nie jestem pewien co wybrać.
Głównie kopia systemów i plików na tym będzie.
Jak na razie najciekawsze są Seagate BackUp plus Slim oraz Expansion Portable choć nie jestem pewien czy nie brać WD MyPassport 2TB jeśli go znajdę gdzieś na miejscu w łodzi.
Mozesz brac w ciemno WD MyPassport 2TB. Mam dwa dyski tej firmy - jeden 40 GB działa już 12 lat. Drugi 4 TB , kupiony w czerwcu - wszystko ok do dzisiaj.
W przypadku dysków 2,5" większość firmówek ma niestety w środku wolniejsze nośniki o prędkości 5400 rpm. Zastanów się czy nie lepszym rozwiązaniem będzie kupno osobno dysku 2,5" o prędkości 7200 rpm i osobno jakiejś obudowy (USB/eSATA).
dzięki za odp. ale sferis w Galerii Łódzkiej został zlikwidowany jakiś czas temu a dziś podszedłem do GŁ i się okazało, że rzeczywiście tak jest więc zostają tylko MediaMarkt, euro.com.pl i komputornik jeśli już bo jestem w polsce tylko do końca tygodnia a mogę kilkadziesiąt euro zaoszczędzić kupując tutaj.
Jeśli chodzi o połączenie HDD + Obudowa to co byście polecili? 2TB do 350(może 400)pln tak aby było dobrze i w wymienionych sklepach.
Zdecydowanie poszedłbym w kierunku western digital. Dwukrotnie padł m dysk i dopiero z WD, jak na razie nie miałem żadnych problemów. Za ponad 300 złotych świeci w sklepach i zawsze możesz zamówić online