Witam!
Jak w temacie. Potrzebuję info nt. tego, który z tych dwóch grzejników wybrać. Może ktoś z Was te urządzenia posiada i się wypowie na ich temat?
Tyle, że od Volteno. Wentylator potrafi zaterkotać z powodu wibracji prawdopodobnie. Lekki, z aluminium, pusty niemalże w środku i drży przez pracę wentylatora. Potem drrrrrrdrdr. Potrafi to wkurzyć.,
Nie wiem nic o tym grzejniku ale miałem trochę do czynienia z aplikacjami Smart Live i Tuya Smart. To praktycznie ta sama aplikacja. Te same urządzenia udawało mi się dodać w obu (wymagają różnych kont). Po prostu jeżeli producent sprzętu nie chce mieć „brandingu” Tuya, to bierze Smart Live, nazwę pasującą do wszystkiego.
Nie lepiej kupić jakiś olejowy? Przynajmniej będzie magazynował ciepło a taki panel jak tylko go wyłączysz za moment zimny.
Ale na start ma dyskwalifikację. Przewód połączeniowy 1,5m.
No dla jednych ok ale w większości ludki będą podłączać przedłużacz który nie spełnia wymagań. Albo w gwarancji zapis o zabranianiu podłączania przedłużacza co już wielokrotnie spotkałem.
Po zakupie a przed pierwszym włączeniem polecam sprawdzić w gniazdu na ścianie dokrecenie przewodów boś to ma 2300W to będzie siorbać 10A.
Kurna z pastami na procki, wentylatorami potrafią radzić sobie a uciszyć prosta konstrukcję nie ?
To też się obsługuje, smaruje, sprawdza mocowanie itp
Kurde, chlopie ja 2,3 kw ie bede wlaczal. Najnizszy tryb i tyle.
Tego obecnego tez uzywam tylko z 750w. Max to 2 kw. Jednak jesli to 2 kw aktywijesz, to po jakims czasie metalicznie smierdzi. Zbyt nagrzana obudowa chyba.
To drżenie wynika z kolysania sie bozek. Pewnie i przez to rezobuje obudowa i powstaje terkotanie. On drżal tak id nowosci. Mam go jyz z 10 lat.
Farelka, to farelka, kawał drutu oporowego, wentylator, bimetal, albo inny czujnik i ewentualnie bajery w postaci włącznika WIFI itp. Generalnie włączanie bezprzewodowe to można ogarnąć gniazdkiem z WIFI za 20-30zł z Action, grzejnik 2000W w miarę spoko kupisz za 99zł, w tym samym sklepie z barachłem, stawisz sobie temp. i będzie tyle trzymać, jak dodasz gniazdo od nich z włącznikiem to sobie z telefonu włączysz. W sumie nawet nieźle zrobione mają te graty za tą cenę. Mam jakieś narzędzia, oświetlenie i kamery, zwłaszcza kamery mają za grosze, zewnętrzne, ruchome i o dziwo dobrze działają.