Witam, szukam laptopa do gier do 4300zł i ważny jest dla mnie układz chłodzenia i hałas. Obecnie ciężko jest stwierdzić, która recenzja jest sponsorowana i jak jest naprawdę, dlatego proszę was o pomoc. Chce znaleść najlepszy stosunek ceny do jakośći (parametry te same tylko chodzi o rzecz takie jak serwis, wytrzymałośc, hałas, temperatury itp.) Moje propozycje (chętnie poznam inne
W dobrej cenie o podobnych parametrach do laptopów które wybrałeś zobacz laptop Acer Nitro 5.
Godną uwagi propozycją w kwocie 4,2k jest Asus FX504GE.
Z droższych warto rozważyć Lenovo Legion Y530.
Pw. Y530 w wersji z Windowsem bez dysku SSD, który można dokupić i polecam to zrobić, bo przyspiesza pracę laptopa. Wersja z wbudowanym już SSD jest znacznie droższa i dlatego najtaniej wyjdzie dokupić dysk SSD i zamontować w domu samemu.
Cześć! Sprzęt do pracy (laptop) tutaj sporo też wypisane laptopów mi się spodobał Legion Y530 z takim dziwnym chłodzeniem z tyłu jeszcze ciut za ekranem i na benchmark miał całkiem niezły wynik w chłodzeniu - tylko ja zastanawiam się nad wersją z Windowsem, moim zdaniem bez oprogramowania lenovo ciężko będzie wydusić z niego co trzeba (zresztą dotyczy to wszystkich laptopów chyba).