Nauka, praca, przeglądanie Internetu.
Do gier sporadycznie, ale jednak chciałbym aby działały na nim praktycznie wszystkie gry wydane do tego roku, bo jednak to ma być laptop na 5-6 lat
W tym budżecie na pewno 1060 Max-Q jest do wzięcia, i skoro to ma być laptop na lata, to w niego bym celował. Dell to też chyba najbardziej wytrzymała marka, także opcja numer 3 jest jak najbardziej dobra.
Tylko uważaj na gwarancję! Jeżeli laptop jest modyfikowany przez sprzedawcę to tracisz tą wychwalaną gwarancję Della, a w zamian dostajesz “tylko” sprzedawcy/sklepu.
Dobrze @januszek zasugerował. Vostro 7580 jest też w takich samych konfiguracjach jak Inspiron G5, chociaż nieco droższy, ale to z powodu dłuższej o rok gwarancji i ogólnie lepszym jej warunkom.
Dell Vostro - poczytałem na szybko, fajny laptop. Jednak jest jeden minus - media expert nie ma go na stanie, a planuję kupić właśnie w tej sieci.
Co do 1060MaxQ - no właśnie zastanawiałem się nad tym laptoptem lub nad tym, który mi odradziłeś. Trochę się zdziwiłem, że Dell z i7-7000 jest droższy o 100 zł od modelu z 1060Max, szczerze to nie wiem dlaczego. Nie wiem tylko czy 8GB ramu wystarczy na taką kartę.
Jeszcze się zastanawiałem nad Laptop ACER Predator Helios 300 (NH.Q3HEP.003) i5-8300H 8GB 1000GB 128GB SSD GF-GTX1050TI W10.
Za dużo tych laptopów, człowiek nie wiem na co się zdecydować
Lenovo fajny, w tej cenie nawet bardzo.
A dobry dysk 1TB ile średnio kosztuje bo nigdy nie kupowałem?
Chociaż ja bym jednak wolał mieć wszystko już w laptopie.
Bo jednak ma i7-kę. Marketingowcy i sprzedawcy nie patrzą na to, że to starsza generacja. “TO I SIÓDEMKA!” Jednak z ósmą generacją troszkę hierarchia się zmieniła, i tak: Core i7 7 generacji ma wydajność zbliżoną do i5 8 generacji. Intel z ósmą generacją, żeby nadgonić AMD, zwiększył ilość rdzeni.
Bierz Della z 1060 Max-Q. To zupełnie inna półka niż 1050 Ti. 1060 Max-Q ma niemal tą samą wydajność co 1060 6GB z PC.
Ok, biorę DELL Inspiron G5 (5587-6745) i5-8300H 8GB 1000GB 128GB SSD GF-GTX1060Max-Q W10, nie ma co więcej szukać.
Tylko jedna kwestia, czy taka mocna karta graficzna będzie dobrze pracowała na 8GB Ramu?
Na razie na palcach obu rąk zliczysz gry, które w rekomendowanych mają 12 lub 16GB RAM. Karta też na pewno nie ucierpi, ale ilość fps troszkę tak. Zamiast np. 40 fps, będziesz miał 30-35 fps, gdybyś miał 2x4GB lub 2x8GB. Brak dual-chanel zabiera trochę fps.
ja bym też brał legiona, masz też teraz u nich premium care, co też warto się zainteresować: 5 dni na naprawę dają albo zwrot kasy i naprawiony laptop. dla mnie to dodatkowa zachęta. a legiony są naprawdę bardzo fajne.