Meizu M6, Xiaomi redmi 5a czy Huawei p9 lite mini ?
Wszystkie są w podobnej cenie.
twoje pytanie jest niesprecyzowane… na czym ci zależy na szybkości urządzenia? aparacie? wsparciu producenta/społeczności? cenie?
Zależy mi na tym by działał bez przycięć, czyli na szybkości. Przesiadam się z Microsoft lumia 640
A może Redmi 5? https://www.x-kom.pl/p/416764-smartfon-telefon-xiaomi-redmi-5-16gb-dual-sim-lte-black.html
budżet bardzo podobny, a lepszy ekran i procesor
Z wymienionych przez Ciebie ja bym wybrał p9 lite mini.
Xiaomi lepszy
To może coś z czystym androidem ?
Xiaomi A1 ?
Odpowiadając na pytanie P9 lite mini powinien być (przynajmniej na papierze ) bardziej wydajny. Osobiście skłaniałbym się ku Xiaomi Redmi 5 a i warto by się było rozglądnać nad A1 która byłaby tutaj optymalnym wyborem. Dobry aparat, wydajny sprzęt z czystym andkiem bez zbędnych nakładek.
Mi A1 to dobra propozycja ale autor musiałby ponad prawie 2 stówki dołożyć do interesu jeśli bierzemy pod uwagę model nowy i z polskiego sklepu.
Nie trzeba stawiać wszystkiego na podzespoły, żeby mieć płynne działanie. W tych pieniądzach można też nabyć Redmi 5 (bez konieczności dopłaty, jak w przypadku Mi A1), który z bardzo wydajnym Snapem i 3GB RAM zapewnia płynność działania nawet przy wielu apkach, a oferuje świetnie zagospodarowaną przestrzeń roboczą 5,7" w proporcjach 16:9.
Z branych telefonów przez autora to tą stówkę musiałby dorzucić, ale zgodzę się z Tobą że to jest całkiem rozsądna opcja. Biorąc 5A czy p9 lite mini za jakiś czas okaże się że telefon może już nie wydalać, a biorąc redmi 5 to przez dłuższy czas spokojnie uciągnie