Witam…
Kończy mi się licencja Nortona na kompie i chciałem się zapytać…
Czym na dobrą sprawę różnią się te dwie oferty i dlaczego różnica w cenie jest taka duża?
Proszę o odpowiedź, pozdrawiam
Witam…
Kończy mi się licencja Nortona na kompie i chciałem się zapytać…
Czym na dobrą sprawę różnią się te dwie oferty i dlaczego różnica w cenie jest taka duża?
Proszę o odpowiedź, pozdrawiam
No ale to nie do końca tłumaczy mojej rozterki Czemu się tak różnią ceną i czym w ogóle się różnią?
Ta droższa wersja jest komercyjna, można jej używać w firmie.
Na Twoim miejscu wybrałbym pakiet NIS: http://www.ceneo.pl/18771995 każdej wersji przysługuje darmowy upgrade do najnowszej wersji. Czyli kupując 2013 masz prawo zainstalować 2014 i aktywować to kluczem z starszej wersji, robię tak od lat
Hmm. Ale chciałbym mieć po prostu antywirusa. A mojego antywirusa chyba tak nie można tak aktywować?
Droższa wersja jest komercyjna… I niczym więcej się nie różni, żadnymi funkcjami? Wybacz dociekliwość, ale dziwne to dla mnie ;/
Nie nie różni się niczym poza licencjonowaniem. Jaką wersję masz teraz zainstalowaną? Jeżeli 2013 to pobierz 2014 i zrób upgrade, jak już będziesz miał klucz to go tylko wpiszesz i tyle. Mam pod “opieką” jakieś 10 do 15 PC z Nortonem… Wiele razy robiłem to co opisane
No ale odnowienie subskrybcji przez norntona kosztuje 94zł, chyba, że chodzi Ci o inny upgrade a ja jestem niekumaty?
Nie, kupujesz Sobie ten AV za 29zł w nim masz klucz, wpisujesz go w okienko, podobne do tego (zrzut z NIS)
I tyle, wcześniej jest tam opcja “mam już klucz, chcę go wprowadzić”
Norton ma bardzo przyjazne licencjonowanie i bardzo dobry support.
Upgrade programu, a odnowienie subskrypcji to dwie nie związane ze sobą rzeczy.
No to wiem jak odnowić subskrybcję, nie wiem tylko, o co chodzi z upgradem. Ale nic, dzięki, po prostu sobie kupię tę wersję za 29 zł.
Jeżeli skończy mi się licencja to antywirus przestanie mi działać?
W przyszłości proszę edytować posta, połączono…
Tak, przestanie działać i będzie dosyć “upierdliwy”, będzie dręczył komunikatami, że jesteś niechroniony i inne “bla bla”
Wybaczcie to trywialne pytanie a’la laik, ale po prostu zgłupiałem po rozmowie z kimś…
SOrry, nie wiedziałem ,że nie ma tu opcji automatycznego podłączania do poprzedniego posta. To się nie powtórzy.
Szkoda, że nie ma możliwości po prostu przesłania przez sklep klucza, a pudełko niech sobie dochodzi ile chce xd Chociaż to by było nielogiczne ale co tam
Dzięki.
Opcja jest ale działa przez ograniczony czas… Nic się nie stało wielkiego, tylko przypomniałem.
Okej W takim razie dziękuję jeszcze raz za pomoc, temat do zamknięcia.