Tak jak w temacie. Szukam dobrego odtwarzacza mp3 do 200-220zł Zastanawiałem się nad Creative Zen Nano Plus 1GB. Najlepiej, żeby to była mptrójka z firmy Creative. nie potrzebny mi jakiś ipod albo mp4 żeby odtwarzac jpeg’i czy filmy. Chcę tylko sprzęcik do odtwarzania muzyki i czasem do przenoszenia danych. Co polecacie?
witam
Zobacz na Allegro tam jest duży wybór.
Owszem, na allegro jest bardzo duzy wybór. Ale ja szukam naprawde dobrego odtwarzacza. Dużo aukcji jest że tak powiem przeleklamowanych. Wiem, że firma creative jest gigantem na rynku odnośnie sprzętu audio. Chcę się poprzez forum dowiedzieć jakie sa wady i zalety np. Creative Zen Nano Plus lub innych odtwarzaczy.
Polecam serię MuVo - nie wymaga kabelka USB, tak jak Zen - dobrze sprawia się w roli pendrive’a. (Sam mam MuVo TX 1GB od pół roku i sobie chwalę)
Ale czy to jest prawda, że jeżeli podłaczy się mp3ke do mini USB za pomoca kabla to szybciej kopiuja się dane?
Nie wydaje mi się. To jak szybko się kopiuje, zależy wyłącznie od szybkości pamięci, które na razie (jeśli chodzi o zapis) są wolniejsze niż transfer danych przez port USB 2.0. Rodzaj kabla nie ma tu nic do rzeczy (oczywiście, im kabel dłuższy, tym większe prawdopodobieństwo wystąpienia błędu, co powoduje wolniejszy transfer, podobnie jeśli kabel jest niskiej jakości). Osobiście nie widzę różnicy pomiędzy pamięcią wpiętą bezpośrednio do portu, a podłączoną kabelkiem (poza wygodą).
Kablem czy bezpośrednio USB pod USB… To bez różnicy… Kup Creativa. Będziesz zadowolony. Miałem kiedyś 2 z Anglii i było super. Dźwięku nie zniekształca ( jak ktoś jest uczulony na dźwięk - audiofil to bardzo dobry + )… Co tu dużo mówić…Ja żadnych - Creativa nie widziałem. Niektórzy mogą sie przyczepić do jego obudowy. Mi kształt i format pasował. Dźwięk na najlepszym poziomie. Tak jak napisałeś lider sprzętu audio do komputera i w rzeczach przenośnych
W tym przedziale cenowym najlepszym wyborem będzie kupienie Creative Zen Nano Plus.
Polecam przeczytanie testuwersji 512MB
Proponuję, dołóż 19 zł i kup Meizu E3 http://www.allegro.pl/item180848992_mei … war24.html
albo:
Sansa m240 http://www.agito.pl/product/28035?bid=40
Na pewno będziesz zadowolony. Mam oba odtwarzacze, więc mogę je bezpośrednio porównać. Zdecydowanie polecam Meizu.
Poczytaj też tu:
Dzieki za test! Już zdecydowałem się na Creative Zen Nano Plus z pamiecią 1GB. Pozdrawiam
Zapewne będziesz zadowolony. Zresztą jak i ja. Poza tym z produktów creative… jeśli się już na nie decydujemy to nie można być nie zadowolonym.
Firma Creative zdominowała Angielski rynek Gdzie sie nie wyjdzie na miasto to… Creative Creative Creative…
polecam ten sam go mam tylko w wersji 512MB a nie 1GB :mrgreen: naprawdę super sprzęcik dobra jakość dźwięku,i dobre słuchawki dołączone w zestawie