Który procek Intela czy AMD?

Witam

Mógłby ktoś zaproponować jakiś wydajny procek w wyżej wymienionych firm :stuck_out_tongue: i napisać czy to prawda, że AMD produkuje słabsze Procki od Intela?

Mi się zdaję że Intel jest przereklamowany, ale nie wiem.

yo :lol:

tutaj masz rozpiskę osiągów procesorów montowanych w laptopach http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-pro … 344.0.html

Intel jest dobry gdy obrabiasz filmy, pracujesz na baaaardzo obciążających aplikacjach, tak to AMD nie jest gorsz a tańszy od prawię 80-100% :smiley:

W większości wypadków AMD wyprzedza intela do puki nie podkręcimy intela a wtedy sytuacja diametralnie się zmienia :slight_smile: oczywiście mówimy o dwóch porównywalnych procesorach

Trochę dokładniej bo nie sprecyzowałem swego pytania do końca chodzi tu bardziej o procki do notebooków :stuck_out_tongue: w Laptopach chyba się procka nie da podkręcić? czy da się ? :stuck_out_tongue: Czyli mówicie intel lepszy bo chcę kupić kompa i obczajam wszystko jedno po drugim :smiley:

Nie, w laptopach się nie kręci, ale chyba intel Core wygrywa pod względem poboru prądu.

jeszcze 1 lepsze Intel Core Duo czy Intel Core 2 Duo?

Core 2 to procesory do stacjonarnych, a Core zwykły to mobilny procesor do lapków.

a wiec trochę nie czaje, ale chyba zaczaję więc tu jest przykład pierwszy z googli :stuck_out_tongue_winking_eye:

" Core 2 Duo T5550" -> w toshibie

a Cytuję: " Core 2 to procesory do stacjonarnych , a Core zwykły to mobilny procesor do lapków.

http://www.nokaut.pl/laptopy/notebook-t … emium.html

Więc Ocb? :stuck_out_tongue:

C2D laptopowe i desktopowe to prawie to samo, w laptopach mniej grzeją i pobierają, a pochodzą z tego samego projektu.

Obecnie raczej lepiej wyda Puma od AMD, każdy rdzeń ma swoje napięcie, nie używany rdzeń zostaje całkowicie wyłączony.

Tobi chciałeś walnąć jakiś link ale coś się spaliło, mógłbyś podać jeszcze raz?

A Compal to jest firma czy porostu tak zwany składak? :wink:

On quote’ował twój link, Jakim2400…

Compal to firma. Robi wszytskie podzespoły znanych marek. Jest najlepszy.

Chciałem tą Toshibe zaznaczyć.

Firma i to jedna z większych składa sprzęt wielu innym, później Toshiba, HP czy inny dokleja swój znaczek za 500 zł

np

http://www.allegro.pl/item431028804_com … _wifi.html

lub z serii FL92

No nie wiem. Athlony64 gromiły p4, to dwujajowce są porównywalne, i tak jak wcześmiej koledzy pisali - dopiero przy podkręcaniu c2d pokaże pazur. Athlony średnio podkręcają się o 30% co nie jest rewelacyjnym wynikiem.

…zwłaszcza, jeżeli intel potrafi się podkręcić o 90%…

Kurde jak da się tak procek w intelu podkręcić ( pc stacjonarny :P) się zastanawiam czy nie kupić zamiast laptopa stacjonarnego :stuck_out_tongue_winking_eye:

A żeby zamówić Compala laptopa to musiałbym jakoś do nich napisać czy mają oficjalną jakąś stronę? a z kartą graficzną przeważnie dają w Compalach:

-G-FORCE 9600GT 512MB

-NVIDIA GeForce Go 8600GT 512MB

one spoko takie są :slight_smile: ? czy jak? że w każdym Compalu jedna albo druga siedzi :stuck_out_tongue: a i podstawa która lepsza z tych dwóch? 8)

GF 9600GT to jest tak wywalona karta, że w ogóle…

A która lepsza - domyśl się…