Pomóżcie mi, proszę, podjąć decyzję, który z tych dwóch telefonów wybrać (zależy mi na Androidzie 4): LG L9 czy Pentagram Monster. Zastosowania w moim przypadku wg. kolejności ważności:
to co każda komórka powinna, czyli bezproblemowe rozmowy i sms-y
dobry GPS/AGPS+mapy/nawigacja+bateria - telefon będzie wykorzystywany (w sezonie letnim dość intensywnie) do zwiedzania terenów dość mocno zielonych (czasem dwudniowo z noclegiem bez dostępu do prądu). Pentagram ma potężną baterię, która w zupełności mi by wystarczyła - wadą jest jej waga (!) w codziennym używaniu. L9 musiałaby być doposażona w dodatkowe urządzenie typu POWER BANK (ok. 200 zł) - rozwiązanie typu dobra nawigacja rowerowa GPS odpada - koszty mogą spokojnie PRZEWYŻSZYĆ koszt takiej komórki!
bez b. wymagających gier, ma spokojnie obsługiwać aplikacje na Androidzie,
mile widziany dobry (jak na smartfon oczywiście) aparat foto.
misiek345345 - dzięki, ale teraz mam już zamieszane… mam kolegę (frika smartfonowego), który przed chwilką doradzał mi kompletnie odwrotnie! no to teraz utknąłem. Może jeszcze jakieś argumenty? pliz - niech mnie ktoś przekona wyraźniej w jedną stronę! przecież obydwu smartfonów nie kupię
LG robi super telefony ale mają gdzieś aktualizacje systemu. Dwa tygodnie temu LG doprowadził mnie do szewskiej pasji i kupiłem Pentagrama. Jestem wniebowzięty. Wszak że plastikowy i chińszczyzna, ale działa sprawniej od LG. Nie byłem w stanie go zajechać w cztery dni a jestem dość intensywnym użytkownikiem. Grubości i wagi nie czuć, bo jest dobrze wyważony i sprofilowany. Nie chcę żebyś miał do mnie pretensje, ale olej LG i bierz Pentagrama. Ja nie żałuję.
Oglądałem recenzję l9 i nic się nie zacina,sam go jutro biorę w abo :),myślę że będę bardzo zadowolony,na 1 nie markowym produkcie się przejechałem i już więcej żadnego nie wezmę takiego.
I ja mam już kilka miesięcy. Nie mogę o nim złego słowa powiedzieć. Konstrukcja solidna, na basenach spadł mi wiele razy na płytki, i ani ryski, nic nie trzeszczy itp.
Co do kwestii technicznych to pomimo tego że już zawaliłem telefon aplikacjami i grami, to nie ma najmniejszych przycinek czy lagów