Który telefon wybrać LG Cookie czy Samsung Avila?

Kochana Era daje mi dwie propozycje telefonu z abonamentem:

1. LG Cookie kp500

2. Samsung Avila s5230

Który z tych telefonów jest lepszy?

z Lg nigdy nie korzystałem, a za samsungiem przemawia dobry aparat, ale tylko w dzień (nie ma lampy, ani flesza), bardzo długo trzymająca bateria, u mnie przy normalnym użytkowaniu czyt. pare smsków dziennie i kilka minut rozmów trzyma ponad tydzień…, przyjemne i łatwe w obsłudze menu, nie muli, szybko reaguje na dotyk:) co do muzyki to strasznie brakuje mi wejścia mini-jack… jest jedno wejscie na słuchawki, ładowarke, kabel usb. Ale to juz jak kto lubi:P wiem że na innych forach ludzie pisali, że nie da się ustawić dzwonka sms a to wcale nie prawda trzeba tylko wiedzieć gdzie to się robi:)

Samsung Avila - bateria długo trzyma, wyświetlacz jest duży, telefon ma nowoczesny wygląd.

Samsung ma specyficzny interface. Mi osobiście on nie odpowiada. Warto pobawić się tymi 2 telefonami i zobacz czy w samungu odpowiada Tobie interface

Samsung Avila kupowany w Orange ma wyłączoną część aplikacji.

Niestety nie mam jak przetestować tych telefonów.

Też myślałem o Avili ale patrząc na opinie na różnych forach i portalach można przeczytać że szybko wyświetlacz wysiada. Natomiast Cookie bardzo zachwalają, jednak jest on chyba starszy od Avili.

Avila ma naprawdę bardziej pogmatwany interfejs. Brałbym Cookie, do zalet mogę dopisać jeszcze akcelerometr (choć to trochę zbędny w tym telefonie bajer). Powiem, że po włożeniu karty 4GB (pełnej) chodził bardzo wolno, więc zalecałbym 2GB (ktoś może inaczej uważać). Nie wiem dokładnie, ale aparat chyba lepszy. No i w sumie wygodny, cienki, dobry do “lekkiej zabawy”.

Chyba wezmę jednak Avilę.

Avila :slight_smile: