Który telefon wybrać? N73 czy N93

Pomóżcie mi który telefon wybrać. W gre wchodzą tylko telefonu z symbianem. Myślę nad zakupem N73 , 6120 lub N93.

Myślałem też nad N70 ale ma za słabego procka , oraz słabszy aparat . 6120 ma dobrego procka ale ma mniejszy wyświetlacz i słabszy aparat . Więc myślę że w grę wchodzą te dwa telefony N73 i N93. Czy N93 ma większy wyświetlacz niż N73. :smiley:

http://www.nokia.pl/produkty/porownaj-telefony

xxbastianxx Nie ma to jak podać linka do porównywarki. Wydaje mi się wisnia1913 pyta bardziej o opinię. Mam N73 i po roku od zakupu telefon zaczął strasznie muli. Używam go do dzwonienia, sms, muzyki i od czasu do czasu robie zdjęcia. Nie powinien tak zmulać. N93 nawet na oczy nie widziałem, ale na obrazkach z neta jest zbyt przebajerowana.

Ja bym wybrał N73 . Oba telefony maja taki sam rozmiar wyświetlacza , tylko jeden jest ustawiony poziomo a drugi pionowo (chyba ). N93 jest Gruby i Wielki . Chyba będzie się nim źle operowało . Zdecydowanie N73 8)

Zaktualizuj symbiana do najnowszej wersji, i po problemie.

telefony, jeżeli chodzi o zawartość, praktycznie niczym się nie różnią, oprócz aparatu. W N93 trochę dłużej trzyma bateria.

Odpowiadam konkretnie… po co wymyślać, skoro zainteresowany może sam sprawdzić :wink:

Mam najnowszego :stuck_out_tongue: Oddam chyba telefon na gwarancję. Nie mam czasu co chwile go aktualizować i kombinować.

aby na pewno? O Wifi kolega zapomniał.

Technicznie, Nokia N93 jest dużo lepsza, ale wizualnie trochę odstrasza, przynajmniej mnie, ale to już rzecz gustu.

N93 jest gruba i wielka, to przyznam :wink: ale ma lepszy procek, akcelerator 3D i chyba więcej ramu… a aparat? N73 chyba ma lepszy… ale N93 ma zoom optyczny (czyli się przesuwa do przodu :stuck_out_tongue: cyfrowy rozciąga pixele) choć jego działanie nie zachwyca :stuck_out_tongue: no i N93 ma wifi no i w N93 jest jedna super sprawa… klawiaturka :smiley: jest mega wygodna, wygodniejszej nie widziałem i nie korzystałem (oczywiście chodzi o tylko numeryczne, QWERTY nic nie przebije) w N93i zepsuli bo w N93 było wygodniej… N93 jest ceglasta, większa od N90 którą posiadałem i jak jest otworzona i przyłoży się ją do ucha to z daleka wygląda naprawdę sporo :stuck_out_tongue: ale przynajmniej ma się mikrofon blisko ust i głośnik do rozmów przy uchu :wink:

Osobiście podoba mi się N93 ale nie wiem który będzie lepszy pod względem technicznym. Dzięki wszystkim za pomoc. :smiley: