Witam, zostały mi zaproponowane telefony Hyawei P20 lite Dual Sim w cenie 44zł na 2 lata i LG k11 w cenie 27 zł na 2 lata. Kompletnie się na tym nie znam, domyślam się, że HP20 jest lepszy, ale czy dużo? Proszę o pomoc, pozdrawiam
I aparat dużo lepszy
Huawei ma dobrą jakość w porównaniu do ceny. A średnia półka ma ostatnio lepsze aparaty od samsungów z serii A np (bardzo kiepska stabil;izacja obrazu)
Zaproponowano u operatora tak?
Czy te ceny czyli 44 zł i 27 zł to są już z abonamentem (choć raczej nierealne), jeśli więc nie to ile wynosi abonament plus ta opłata za telefon?
Trzeba zaznaczyć że taka typowa oferta czyli rozmowy i wiadomości bez limitu plus 10 GB danych to kosztuje 25-30 zł, a nie tak jak u operatorów 50zł.
Zaproponowana oferta to nielimitowane + 10gb internetu jak się skończy to nadal można korzystać, ale przy zmniejszonej prędkości w cenie 39 zł i do tego dochodzi np Huawei w cenie 44 zł to razem daje 83 zł na miesiąc.
To nie żeby uczył jak żyć, każdy robi jak uważa, ale ten abonament po krótkich negocjacjach bez telefonu na pewno można mieć za 30zł miesięcznie.
Czyli za tego p20 lite realnie płacisz miesięcznie 9+44 czyli 53 zł za sam telefon, więc w sumie przez 2 lata 1272 zł (zakładam ze na początku płacisz 0zł czy tam 1zł).
Taki telefon w sklepie kosztuje 1099 zł, jeśli nie znajdziesz gdzieś realnej pożyczki 0%, tylko taka standardową to w sklepie raty miesięcznej zapłacisz około 51 zł, czyli troszkę mniej.
Oferta u operatora na tego p20lite zła nie jest, ale jakoś super tanio też nie, jak chcesz ten telefon to możesz go wziąć u OPa.
Jeśli jednak chciałbyś mieć większy wybór modeli sensowniej jest brac u OPa tylko abo, a telefon kupić na raty w sklepie z miarę sensownymi ratami.
Zgadzam się z michal_88. Teraz w sferis masz raty 0% na wszystkie telefony. Za 1269 zł masz bardzo dobry Xiaomi Mi Mix 2, który jest o klasę lepszy od tego Huaweia w wersji lite.
Również nie wchodziłbym we wszelkie wersje lite. W tej cenie Mi Mix 2 jest dużo lepszym wyborem, raz że sprzęt jest bardziej wydajniejszy dwa że lepiej zoptymalizowany. Również posiada DualSim a kolejny plus wykonanie które jest wysokiej jakości. Ekran 6 cali ale o proporcjach 18:9 wiec będzie raczej wygodny w użytkowaniu.