Który telefon wybrać?

Który z podanych telefonów najbardziej opłaca się wybrać?
Zależy mi jedynie na płynności, baterii i na działaniu czytnika lini papilarnych.
Najbardziej zastanawiam się na a30s i xioami 8t. Nie zależy mi na NFC. Z góry dziękuję za pomoc.

Samsung z serii Galaxy A są dość przeciętne, tak więc raczej unikałbym ich. Xiaomi Redmi Note 8t dobry telefon. Patrząc jeszcze na długość wsparcia od Xiaomi (Redmi Note 4 z przełomu 2016/2017 ma dostać aktualizację do MIUI 12, a wyszedł z MIUI 8). Płynność działania nadal jest zachowana, a czytniki linii papilarnych od Xiaomi uchadzą za najszybsze. P Smart Z w różnych recenzjach nie miał zbyt pochlebnej opinii. Honor 20 lite ma dość mało punktów w Antutu, co nie wróży dobrze. Honor 9x za to wygląda już na prawdę fajnie na papierze. Dobry procesor, dużo pamięci, ale nie najlepsze wsparcie, i ewentualnie brak możliwości wgrania czegoś innego. Wedłu mnie na pierwszym miejscu Xiaomi, na drugim Honor 9x, potem Huawei P Smart Z razem z Honor 20 lite i na samym końcu Galaxy A30S, który jest najsłabszy, zapewne najwolniejszy i jak to budżetowy Samsung zapewne z krótkim wsparciem.

Odrzuciłbym a30s, bo ma ekran w niskiej rozdzielczości. Honor 20 Lite to technicznie P Smart 2019. Kwestia czy chcesz coś z większym ekranem 6,59" typu ostatni P Smart Z 6,59", czy może lżejszy 6,2".

Jeśli ekran 5,9" modelu A40 jest dla ciebie za mały, to P Smart 2019 6,22" też jest lekki, płaski i fajnie leży w dłoni. Inne modele o podobnej przekątnej oferują baterię 4000mAh, ale są o około 20g cięższe.

Jeśli interesuje cię coś większego 6,5"<+, to P Smart Z i Honor 9x z ekranem 6,59", lub Xiaomi 8T Pro z większym ekranem 6,53" będzie ok. 8T PRO jest 100zł droższy, ale waży tyle samo co mniejszy 8T 6,3".

Xiaomi Note 7 oferuje ekran 6,3" taniej od 8T i jest lżejszy.

1 polubienie

Jak nie zalezy na ekranie z dużą rodzielczościa to może ten. Baterią wymiata resztę:

1 polubienie

Oppo to sprzęt wysokiej klasy cenowej również. Model z wyższą rozdzielczością taką jak w Huaweiu, czy Xiaomi kosztuje drożej. Bateria 5000mAh faktycznie wymiata. 4000mAh to już jest dobra bateria.

1 polubienie