Polecam Nokie ponieważ ma Symbiana i chyba najlepszy odtwarzacz z tych wszystkich telefonów co wymieniłeś. Dodatkowo w sieci masz masę innych odtwarzaczy. Poza tym telefon ma wielkie możliwości konfiguracyjne, a Samsung i LG to ■■■■ że tak powiem. Sam mam tego KU990i i to że ma dotykowy to nic fajnego. Ciezko się pisze SMSy itp. Czasami się przycina bo wszystkie menu są zrobione we flashu i tak samo ma Samsung, bo miałem okazję testować. Jeśli Ci się nie podoba Nokia to innym rozsądnym wyborem będzie Sony Ericsson
Standardowo to telefon jest do wykonywania rozmów ewentualnie pisania krótkich wiadomości tekstowych a aparat,mp3 itp. to jedynie dodatki. Osobiście nie poleciłbym Samsunga i LG ze względu że to telefony z dotykowym wyświetlaczem jest to mało precyzyjne i można się sprzeczać co do wygody takiego rozwiązania. Wybrałbym SE ze względu na to że już mam 2 telefon od tego producenta(mid-end i low-end) i sprawują się bardzo dobrze tak więc C902 to chyba najlepszy wybór.
Powtarzam. Jeśli masz tylko te telefony do wyboru to na twoim miejscu wziąłbym Nokię - pracuje na Symbianie - możesz poszerzać funkcje telefonu programami, pewnie ma Wi-Fi. Szajsunga i LG nie polecam - mimo dotykowego ekranu są praktycznie bezużyteczne - brak systemu zabija ich funkcjonalność. A o SE już szkoda mówić - trzymają się tych swoich zamkniętych śmiesznych systemików, gdzie ikon w menu nie możesz sobie zmienić bez utraty gwarancji. i jeszcze śmieszniejszego “standardu” kart pamięci Memory Stik (pisownia celowa), które są droższe niż zwykłe MicroSD.
Pablo55 co ty się przywaliłeś do tych telefonów bez systemu??.. Mam nokie z symbianem i wg. mnie jest on mało przydatny… niby z tych całych multów programów korzystam tylko z 2 i to od czasu do czasu… Z WebCam oraz z słownika z lektorem… Symbian jest z lekka badziewny bo nie uruchamia programów z startem telefonu… Z przyjemnością wróciłem do SE który działa szybko i sprawnie, oraz mimo 265tyś kolorów jakość lcd jest zdecydowanie lepsza niż z nokijskich 16 mln, na którym kolory są po prostu mdłe. Nie brał bym N73 to z lekka staroć jest, system nieźle zamula zresztą jak pójdziesz do play sami ci odradzą. Mimo wszystkim wziąłbym Se C905 cienki, dobry aparat i szybki.
Na twoim miejscu brałbym C902. 5-cio megapikselowy aparat Cybershot na pewno się przyda, z resztą jest to moim zdaniem najładniejszy telefon z wymienionych. I co najważniejsze: fizyczna klawiatura to jednak fizyczna, a nie ekranowa. Przypuszczam, że gdybyś wziął KU990/Avila dotyk znudziłby ci się po kilku tygodniach. Bierz SE.