Który z telefonów wybrać? [help]

Witam, chciałbym poradzić się w sprawie kupna telefonu. Kwota to około 400zł. Oczekiwał bym od niego żeby był nowy i posiadał klawiaturę qwerty oraz wi-fi. Podczas mojego szperania po necie znalazłem te modele:

• Samsung I600

• Samsung GT-B7350 Omnia Pro 4

• Nokia E61

W Samsungach jest Windows a ja chciałbym spróbować czegoś nowego, Nokia znowu ma symbiana na którego można powgrywać duużo fajnych rzeczy…

Jestem otwarty na nowe propozycje oraz krytykę tych modeli

Dzięki za wszystkie odpowiedzi

A może coś z Androidem ? Np. Huawei U8300, Sony Ericsson Xperia X10 mini pro, Alcatel Ot910.

BTW. zmień sobie podpis bo dostaniesz warna.

Aa co myślisz o tamtych telefonach o których wcześniej napisałem??

Poza Omnią Pro 4 wszystkie są przestarzałe i naprawdę dość leciwe.

Nie wiem do czego chcesz telefon ale jeśli chcesz grzebać w nim, instalować aplikacje i ogólnie bawić się systemem to poszukaj czegoś z Androidem bo w tej chwili daje dość duże możliwości.

Jednak jest pewien mankament, jeśli szukasz telefonu z fizyczną klawiaturą to z Androidem jest takich bardzo mało, większość jest full dotykowa.

Tak, mój obecny telefon to Samsung Monte. Mam troszkę kasy i chciałbym zobaczyć jak to jest mieć/klikać na telefonie z pełną, fizyczną klawiaturką. Fajnie by było gdyby można było wgrywać jakies gry/aplikacje. A co sądzisz o tych Windowsach oraz Symbianach w telefonach?

Windowsa nigdy nie używałem więc nie wiem jak jest z aplikacjami ale podobno jest ich bardzo dużo, natomiast symbiana używałem i sobie bardzo chwaliłem, jest multum aplikacji, do wyboru do koloru, możliwości personalizacji są właściwie nieograniczone, jednak Symbiana pomimo jego nieśmiertelność zastępują już takie systemy jak Bada OS/ Android / Windows, dobre wsparcie dla symbiana może się skończyć w momencie wprowadzenia do oferty Nokii telefonów z Windows i dlatego już bym go nie brał, pomimo, że to dobry system.

Na Twoim miejscu wziąłbym Omnie, nie jest leciwa, z komentarzy można wywnioskować, że ma wygodną klawiaturę i jest trwała i funkcjonalna. Więcej nie powiem bo akurat na tym systemie się nie znam.

Jeśli szukasz wygodnej QWERTY to poszukaj też w BlackBerry np. Bold 9000, 8520, 8900, 9300 (wchodzą w grę tylko używki - niestety jest to duży kompromis ale zapewniam, że się nie zawiedziesz)

http://allegro.pl/telefon-samsung-i5700 … 29429.html

hmmm…a może to?

A co sądzisz o Samsungu Chat 335 i Nokii X2-01?

Samsung mi się nie podoba wizualnie.

Wybrałeś dobrze, to jeden z lepszych telefonów :slight_smile: zwłaszcza do zabawy i grzebania w nim.

Sprawdź też tą ofertę http://allegro.pl/okazja-nowy-samsung-g … 66104.html może warto dorzucić 50zł i mieć zupełnie nowy tel.

Aa on jest lepszy od tej Omni??

Tu są specyfikacje:

Omnia

I5700

Według mnie i5700 wypada znacznie lepiej niż Omnia :slight_smile:

Na Galaxy chyba ciężko się gra (fakt faktem że rzadko gram na telefonie)

No i jeszcze jedno:

Galaxy też jest dotykowy, tak jak mój Monte…

Ma wyświetlacz pojemnościowy więc nie powinno być większych problemów z graniem.

Ja na swoim s5570 nie mam problemów z grami, a jest to słabszy model od i5700.

Na początku to się na Nokie nakręciłem. No ale po zobaczeniu innych modeli raczej z niej zrezygnuję. a jeszcze mam jedno pytanko : co sądzisz o tym drugim Samsungu??

znalazłem jeszcze: Samsungu Chat 335 i Nokii X2-01?

o i600 ? w ogóle sobie go odpuść poza Windowsem i QWERTY nie ma w nim nic ciekawego :slight_smile:

Jeszcze znalazłem :

http://allegro.pl/handheld-blackberry-8 … 99799.html

http://allegro.pl/nowy-blackberry-8300- … 21098.html

Dodane mniej niż minutę temu

Samsungu Chat 335 i Nokii X2-01

8300 i 8820 sobie odpuść bo są dość awaryjne. Jeśli bierzesz też pod uwagę BB to tylko modele, które ci podałem wyżej - są stosunkowo mocne, wygodne, trwałe i tanie.

Z wygodnych telefonów z QWERTY znalazłem też Samsunga S3350 ale bez systemu operacyjnego, Nokie C3 również bez systemu.

Niestety w tej chwili, poza BB, mało produkuje się telefonów z QWERTY i system, generalnie dlatego, że wszędzie instaluje się Androida w którym klawiatura nie jest najpotrzebniejszą rzeczą.

Dodane piątek, 22 lipca 2011, 23:54

BTW, mogę tez polecić z dotykowych mojego samsung s5570, nie jest mocarzem ale jest bardzo wygodny i sprawnie działa. Również cena jest bardzo dobra ~300-350zł za nowy. Gry śmigają jak ta lala i wszystko działa OK.

Dodane piątek, 22 lipca 2011, 23:57

X2-01 jest znacznie uboższa (głównie o Wi-fi) od Samsunga chat335 i korzystniej jest brac Samsunga, bo ceną one się prawie nie różnią.

Ok, a gdybym zrezygnował z pełnej klawiaturki?? Byłoby coś lepszego od Galaxy i S5570??

Jeszcze znalazłem HTC Smart F3188 i jakieś Sony Ericssony którego wolałbym nie kupować ponieważ zawiodłem się na tej marce.

Kolega polecił mi LG SWIFT GT540

Weż sobie LG Swift Plus i będzie bardzo zadowolony :slight_smile:

Czyli jest lepszy od Galaxy??