Witam, mam do wyboru jeden z tych telefonów tylko z tych i który z nich będzie najlepszy znaczy wiem, ze S8 najlepszy ale drogi bardzo, a który byście wybrali z reszty
SAMSUNG Galaxy S8
Samsung Galaxy A8
Huawei P10
Huawei P20 Lite
Huawei Mate 10 Lite
LG G6 czarny
Do czego głównie ma służyć i na jaką skalę ?
Chciał bym, żeby miał dość pamięci jak i ram i dobrą baterie, głównie internet i gry
To w zupełności do takich zadań wystarczy A8 lub Mate 10 Lite.
Spoza listy bym zaproponował Nokię 7 Plus gdyż miażdży system na całego
To właściwie Mate 10 Lite spełni Twoje oczekiwania, ramu 4 GB, wystarczająco dla 99% użytkowników smartfona, wbudowanej 64 GB, więc nawet bez karty pamięci się obejdzie. Po tym jak dostał Oreo śmiga jak rakieta. Tylko jest noo… dosyć duży, 5,9" przy wymiarach 156,20 x 75,20 x 7,50 mm.
LG G6 ma również ekran 18:9, przy proporcjach 5,7", jest bardziej poręczna. Ale i cenowo gorzej, różnica to jakieś 400 zł. Czy warto - nie oceniam, zależy ile chcesz wydać.
G6 również jest świetnym urządzeniem, tylko już trochę czasu na rynku istnieje, dłuższe wsparcie raczej będzie miał Huawei Mate 10 Lite wydany w Q4 2017.
Z takich troszkę starszych, ale bardzo udanych modeli to ja bym mógł zaproponować Samsunga Galaxy S7 Edge. Mega wyświetlacz, aparat robiący też bardzo dobre zdjęcia w gorszych warunkach i oświetleniu. Bardzo wydajny i niewiem czy już ale na pewno będzie aktualka do areo.
Korzystam z Huawei Mate 10 Lite i mogę Ci go polecić, nie będę rozpisywał się o parametrach technicznych ale o korzystaniu z niego, aparat świetny kolory na zdjęciach bardzo ciepłe jak dla mnie idealne,pamięć też jest ok korzystam z takich aplikacji jak Eset, Firefox i Pokemon Go nie mam z nimi problemów.
Mate 10 Lite to przede wszystkim najbardziej ekonomiczne rozwiązanie bazując na zaproponowanych typach. Ale czy nie zbyt ekonomiczne? Z Pułapu 2000 zł zjechaliśmy do ok. 1100 zł Mate 10 Lite to rozwiązanie wystarczające, ale nie pozbawione mankamentów (brak NFC, szybkiego ładowania), Wg mnie złotym środkiem tutaj może być LG G6 - trzeba dopłacić względem Mate 10 Lite trochę, ale w zamian: lepszy wyświetlacz, CGG, IP68, lepsze audio i bądź co bądź wykonanie.
lite odpuść od razu. A co z mi a6? Kombajn z mocnym snapdragonem i 6gb ramu
Jaki do tej pory smartfon uzywałeś?
Samsunga Galaxy S7 Edge warto dorzucić do tych propozycji i byłby nawet lepszym wyborem niż droższa S8. Poza tym skłaniałbym się ku G6 - to dobry kompromis pomiędzy ceną a tym co oferuje sprzęt i nieco tańsza. Duży ekran 5,7 IPS, dobre wykonanie i rozplanowanie ekranu a także przyzwoita bateria.
W takim budżecie odradziłbym wszystkie lite, mini czy A8 (który nie przekonuje tym bardziej za taką cenę).
A jeśli A8 by był tańszy o 400-600 zł to brać ? Bo powiem ci, ze bawiłem się nim i wydaje sie bardzo fajny jeśli chodzi o wykonanie czy szybkość działania tylko, ze no drogo bo 2000 zł za telefon który powinien kosztować koło 1200-1400 zł
Jeśli Ci się podoba to jak najbardziej Masz ten plus że sprawdziłeś telefon, nie każdy ma taką okazję. Specyfikacja to nie wszystko. Tak właściwie to on już kosztuje poniżej 1500 zł, tylko z dystrybucji innej niż samsung polska, tutaj np. za 1450 zł https://www.sferis.pl/p/532943.html
Tutaj wpisany jest jako A530, ale to A8 2018, inna nazwa. A dystrubucja PL od EU różnią się tym, że w przypadku tej drugiej, jeśli chciałbyś reklamować towar odsyłasz go do sklepu, a nie producenta.
Ja bym Ci jednak doradził Samsunga Galaxy S7 Edge. W sklepach typu sferis, alto euro dostaniesz ok 2k, a na bestcenie 1.9k. Praktycznie na każdej płaszczyźnie lepszy od A8.
W tej cenie proponowałbym jeszcze zerknąc sobie na najnowsze modele Xiaomi. Są o wiele tańsze oraz mają dobre parametry.
Dobrze jest się również zastanowić nad Iphone 7. Solidne wykonanie i jeden z lepszych aparatów fotograficznych w telefonach.
Cena nowego może być wysoka, ale warto poszperać w outletach. Jest taniej https://at-outlet.pl/telefony/apple-iphone-7-32-gb-black-gwarancja-kl-a