Który z tych smartfonów wybrać do 2000 zł?

Witam, mam do wyboru jeden z tych telefonów tylko z tych i który z nich będzie najlepszy znaczy wiem, ze S8 najlepszy ale drogi bardzo, a który byście wybrali z reszty
SAMSUNG Galaxy S8
Samsung Galaxy A8
Huawei P10
Huawei P20 Lite
Huawei Mate 10 Lite
LG G6 czarny

Do czego głównie ma służyć i na jaką skalę ?

Chciał bym, żeby miał dość pamięci jak i ram i dobrą baterie, głównie internet i gry

To w zupełności do takich zadań wystarczy A8 lub Mate 10 Lite.
Spoza listy bym zaproponował Nokię 7 Plus gdyż miażdży system na całego :slight_smile:

To właściwie Mate 10 Lite spełni Twoje oczekiwania, ramu 4 GB, wystarczająco dla 99% użytkowników smartfona, wbudowanej 64 GB, więc nawet bez karty pamięci się obejdzie. Po tym jak dostał Oreo śmiga jak rakieta. Tylko jest noo… dosyć duży, 5,9" przy wymiarach 156,20 x 75,20 x 7,50 mm.
LG G6 ma również ekran 18:9, przy proporcjach 5,7", jest bardziej poręczna. Ale i cenowo gorzej, różnica to jakieś 400 zł. Czy warto - nie oceniam, zależy ile chcesz wydać.
G6 również jest świetnym urządzeniem, tylko już trochę czasu na rynku istnieje, dłuższe wsparcie raczej będzie miał Huawei Mate 10 Lite wydany w Q4 2017.

Z takich troszkę starszych, ale bardzo udanych modeli to ja bym mógł zaproponować Samsunga Galaxy S7 Edge. Mega wyświetlacz, aparat robiący też bardzo dobre zdjęcia w gorszych warunkach i oświetleniu. Bardzo wydajny i niewiem czy już ale na pewno będzie aktualka do areo.

Korzystam z Huawei Mate 10 Lite i mogę Ci go polecić, nie będę rozpisywał się o parametrach technicznych ale o korzystaniu z niego, aparat świetny kolory na zdjęciach bardzo ciepłe jak dla mnie idealne,pamięć też jest ok korzystam z takich aplikacji jak Eset, Firefox i Pokemon Go nie mam z nimi problemów.

Mate 10 Lite to przede wszystkim najbardziej ekonomiczne rozwiązanie bazując na zaproponowanych typach. Ale czy nie zbyt ekonomiczne? Z Pułapu 2000 zł zjechaliśmy do ok. 1100 zł :slight_smile: Mate 10 Lite to rozwiązanie wystarczające, ale nie pozbawione mankamentów (brak NFC, szybkiego ładowania), Wg mnie złotym środkiem tutaj może być LG G6 - trzeba dopłacić względem Mate 10 Lite trochę, ale w zamian: lepszy wyświetlacz, CGG, IP68, lepsze audio i bądź co bądź wykonanie.

lite odpuść od razu. A co z mi a6? Kombajn z mocnym snapdragonem i 6gb ramu

Jaki do tej pory smartfon uzywałeś?

Samsunga Galaxy S7 Edge warto dorzucić do tych propozycji i byłby nawet lepszym wyborem niż droższa S8. Poza tym skłaniałbym się ku G6 - to dobry kompromis pomiędzy ceną a tym co oferuje sprzęt i nieco tańsza. Duży ekran 5,7 IPS, dobre wykonanie i rozplanowanie ekranu a także przyzwoita bateria.

W takim budżecie odradziłbym wszystkie lite, mini czy A8 (który nie przekonuje tym bardziej za taką cenę).

A jeśli A8 by był tańszy o 400-600 zł to brać ? Bo powiem ci, ze bawiłem się nim i wydaje sie bardzo fajny jeśli chodzi o wykonanie czy szybkość działania tylko, ze no drogo bo 2000 zł za telefon który powinien kosztować koło 1200-1400 zł

Jeśli Ci się podoba to jak najbardziej :wink: Masz ten plus że sprawdziłeś telefon, nie każdy ma taką okazję. Specyfikacja to nie wszystko. Tak właściwie to on już kosztuje poniżej 1500 zł, tylko z dystrybucji innej niż samsung polska, tutaj np. za 1450 zł https://www.sferis.pl/p/532943.html
Tutaj wpisany jest jako A530, ale to A8 2018, inna nazwa. A dystrubucja PL od EU różnią się tym, że w przypadku tej drugiej, jeśli chciałbyś reklamować towar odsyłasz go do sklepu, a nie producenta.

Ja bym Ci jednak doradził Samsunga Galaxy S7 Edge. W sklepach typu sferis, alto euro dostaniesz ok 2k, a na bestcenie 1.9k. Praktycznie na każdej płaszczyźnie lepszy od A8.

W tej cenie proponowałbym jeszcze zerknąc sobie na najnowsze modele Xiaomi. Są o wiele tańsze oraz mają dobre parametry.
Dobrze jest się również zastanowić nad Iphone 7. Solidne wykonanie i jeden z lepszych aparatów fotograficznych w telefonach.
Cena nowego może być wysoka, ale warto poszperać w outletach. Jest taniej https://at-outlet.pl/telefony/apple-iphone-7-32-gb-black-gwarancja-kl-a