Mam problem z laptopem Acer Aspire F5-573G-58T1. Kabel zasilający przestał działać. Kilka dni temu pierwszy raz zauważyłem, że kabel zasilający nie działa, ale jak się go poprzestawia to działa. Dzisiaj przestał działać w ogóle, nieważne w jak ułożę laptopa czy kabel, w ogóle nie działa. Dlaczego? Sam kabel wygląda w porządku, nie ma przewodów na wierzchu czy coś w tym stylu. Wydaje mi się, że to gniazdo zasilania w laptopie się poluzowało, ale nie jestem pewien. Mam laptopa od grudnia 2016 roku.
Edit: Właśnie był brat i udowodnił mi, że to wina kabla. Jest na nim masa prostopafłych zagięć, ponieważ zawsze po skończeniu korzystania z laptopa zwijałem kabel tak jak ładowarki od telefonu. Takich nawyków zwijania kabli uczyli mnie rodzice, ale w przypadku kabli do laptopa to jak widać szkodzi
Właśnie był brat i udowodnił mi, że to wina kabla. Jest na nim masa prostopafłych zagięć, ponieważ zawsze po skończeniu korzystania z laptopa zwijałem kabel tak jak ładowarki od telefonu. Takich nawyków zwijania kabli uczyli mnie rodzice, ale w przypadku kabli do laptopa to jak widać szkodzi
1/ mówisz, że jak tym kabelkiem ruszasz, to ‘nie styka’? Pewny jesteś że to kwestia złamanego kabelka a nie uszkodzonego gniazda w komputerze? Jak stwierdziłeś że to ten odcinek jest uszkodzony?
2/ jaką ma moc oryginalny zasilacz? Będie to podane w watach (W), ew. amperach (A).
3/ jak to kabelek, to w jakimś punkcie powinni Ci wymienić sam kabelek taniej, niż koszt nowego zasilacza.