Witam mam pytanie, posiadam monitor lg 20 cali 1680 na 1050 5ms. Czy jak kupiłbym komputer to normalnie by działało czy były by ścinki? Ma on 60 Hz
Przy czym ścinki?
Ty chcesz kupić nowy monitor czy komputer?
Chce kupić komputer i pytałem się kolegę to mówił że nie taka rozdzielczość że 5 ms to dużo do gier
I jeszcze ma pasek rozrządu naciągnięty i zepsutą skrzynię rozrządu. Nie słuchaj głupot. Monitory mają po 10 ms i nie będziesz widział różnicy.
Poczytaj sobie
To znaczy że ten jest dobry? Albo on się nie zna albo sam nie wiem mówił że niby rozdzielczość jest mala
Czy dobry zależy, na pewno nie będzie ścinać. A 5ms to dużo tylko w przypadku fpsów typu cs:go w pozostałych nie zauważysz różnicy. Jeśli gry ci ścinają to komp zdecydowanie pomoże bez względu na monitor.
No teraz nowe monitory w standardzie mają FullHD czyli 1920x1080. Rozdzielczość nie jest strasznie mała, jest tylko troszkę mniejsza.
PS: W cs:go jak nie grasz profesjonalnie lub nie masz wypasionego kompa to też nie zobaczysz różnicy.
A jeszcze jedno ile kosztuje win 7? I czy można go jeszcze kupić
Kolega nie mruga oczami?
Mrugnięcie to sporo więcej niż te 5ms.
BTW nie słuchaj kolegi bo jest idiotą, na swoich 1680x1050 więcej gier odpalisz w maksymalnych ustawieniach niż on na swoim 4k.
Nie instaluj win 7. Zainstaluj 10, najlepiej 1709, Wszytko, a szczególnie gry, ci będzie chodzić. W razie czego napisz na priv to to powiem jak ustawić żeby chodziły.
Kurde ale 10 jest droga. Kompa zamawiać będę przez morele a tam system kosztuje 500 zł.
Windows 7 tylko z drugiego obiegu, oficjalnie już nie ma go w sprzedaży. I nie ma się czemu dziwić, wsparcie podstawowe utracił już lata temu, a rozszerzone kończy się mu za ok. 10 miesięcy i wtedy nie będzie już żadnych łatek bezpieczeństwa.
Poza tym nowe procesory nie będą z nim współdziałały.
Co do monitora, to jest OK, o ile sam monitor jest OK. Przy zakupie komputera należy zwrócić tylko uwagę jakie złącze (złącza) posiada monitor.
A nie da się z systemem, bedzie taniej. A co ty chcesz kupić? Jaki ten komputer?
Widziałem win 10 za 100 zł myślicie że fake?
nie fake tylko sam klucz, czyli brak podstawy prawnej do legalności systemu.
Co do łatek bezpieczeństwa… Krytyczne będzie dostawał cały czas, przecież XP nadal otrzymuje.
Kurde i nie wiem właśnie co z tym systemem. A komputer spoko?
Ale tam nie widać jaki wybrałeś Podaj parametry
Dokładnie, sądzę, że wkleiłeś zły link.