Witam serdecznie, przyjmę bądź odkupię za niewielkie pieniążki procesor do Della D620.
Wiem, że spora różnica - jak Cię urządza, mogę Ci wysłać Celerona 900 (http://ark.intel.com/products/41498/Intel-Celeron-Processor-900-1M-Cache-2_20-GHz-800-MHz-FSB)
Witam
Dziękuję, mam C2D T5500 i chcę daj mojemu DELL’owi trochę życia. Z Tym “celkiem” było by przeciwnie. Ale dziękuję za chęci.
A niech mnie! Jeszcze kilkanaście dni temu szukałem. Nic nie było. Dziękuję.
No jak tak właśnie mojemu Dellowi dawałem życie (Celeron 900 wymieniony na właśnie 7200).
Witam
Kurdę, to musiał być skok mocy! Chciałbym to zobaczyć. Ja po wymianie spodziewam się max 10-15% wzrostu wydajności. No, może dzięki większemu cache’owi zyskam 20% wzrostu w aplikacjach wymagających szybszego dostępu do pamięci. Więcej nadziei pokładam w wymianie HHD -> SSD choć nie wiem czy tutaj wolna magistrala (SATA I) mi jej nie pogrzebie.
Pzdr.
Dodatkowy ‘Core’ daje bardzo dużo, ale najwięcej właśnie SSD. Laptop jak nowy Rynek rzeczywiście jest przesycony, to nie to co kiedyś, że komputer był starociem w 2-3 lata. Jak ktoś nie gra w bardzo zaawansowane gry, to nawet sprzęt sprzed 7-8 lat poprzez zmianę na SSD i dodanie trochę pamięci dostaje nowe życie.