Witam,
Wcześniej opisywałem, że moja nagrywarka nie może dogrywać, ani kasować płyt wielokrotnego zapisu…
Kupiłem nową nagrywarkę, ale znów to samo
Sterowniki ASPI, mam zainstalowane…
A problem nadal mam nie rozwiązany :unsure:
Witam,
Wcześniej opisywałem, że moja nagrywarka nie może dogrywać, ani kasować płyt wielokrotnego zapisu…
Kupiłem nową nagrywarkę, ale znów to samo
Sterowniki ASPI, mam zainstalowane…
A problem nadal mam nie rozwiązany :unsure:
niepotrzebnie.
jaki interfejs nagrywarki ata czy sata?? system widzi nagrywarkę ?? jakim programem nagrywasz?? płyty odtwarza ??
Zapewne ATA.
Tak, widzi.
Nero6(Nero 7, ashampoo BS 6 czy też 7, to samo było)
Oczywiście, że tak
Sterowniki do chipsetu płyty głównej zainstalowane?? Jak kiedyś zapomniałem to jednym z objawów, poza zacinajacymi się filami było to, że nagrywarka nie nagrywała wcale, bądź bardzo powoli (nie mam pojęcia od czego to zależało)… 8)
Zalezy tez jakich plyt uzywasz . Ja kupilem kiedys 200 pak bo byly po super cenie ( przecena) i prawie zawsze mi sie nagrywaly z bledami , az w koncu trafilo mi nagrywarke z tych plyt. Musialem kupic nowa nagryware jednak nadal nagrywalo z bledami , wywalilem te plyty i problem sie skonczyl ;). Ja kupilem jakies BenQ :x .
Druga mozliwosc to sproboj podpiac inna tasme do nagrywarki , bo one z czasem tez sie zuzywaja i moga “robic” bledy.
Macio117 musisz reinstalować system, innej opcji nie ma… sam tak kiedyś miałem, nagrywarka była w porządku a kasować się nie dało żadnym programem
A jak to spr. :?:
TDK, Verbatimy…Wystarczą :?:
A tryb DMA masz włączony? Czasami system ustawia na tryb PIO i się dziwne rzeczy dzieją.
Nie wiem…
W xp, chyba automatycznie ustawia się na DMA…
A jak nie, to jak się ustawia go :?:
by registry albo w menadżerze urządzeń w ustawieniach kanałów ide (primary albo secondary).
Jest ustawione na tak…
podstawowy kanał IDE/ustawienia zaawansowane/urządzenie główne/typ urządzenia, pokazuje że brak…
Mogę wybrać automatyczne wykrawanie…
Włączyć ?
tak, a na drugim kanale co masz ??
Urządzenie główne:
Ustawione na Ultra DMA 2
A jest to samo.
Urządzenie podrzędne: ustawione na Ultra DMA 2,
a jest PIO
wklej zrzuty ekranu. i podaj co masz podłączone do tej jednej taśmy dvd i dvd rw ??
Nagrywarkę DVD i odtwarzacz DVD :?:
o to chodzi :?:
tak
A oto te zdjęcia:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e6e … b1f1d.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/61a … 435c1.html
BTW.
Czy widać jakie to wirtualne napędy :?: