Kupno głośników - Proszę o doradzenie

Czy te głosniki są porządne jak na tą cene?

I czy będe musiał dokupować inna kartę dźwiękową?

Mam zintegrowaną via 82xx

Które?

jakie ?? bo linka ni ma :lol:

aaajjj

http://allegro.pl/item216368553_glosnik … wa_ss.html

Czy warte swwojej ceny?

Czy trzebna dokupowywać jeszcze karte dźwiękową?

to 2.0 więc integra starczy ;]

kiepskie lepiej kupić jakieś dobre słuchawki hi-fi.

U mnie jak glosniki to tylko Creative :slight_smile: Za tyle kasy kupisz jakies 2.1 na pewno :slight_smile:

a móglby ktoś doradzic coś konkretnego?

Głośniki 2.1 - do 150zł

lub karta+głośniki 5.1 (razem 180-200zł)

według mnie CREATIVE INSPIRE P380 na allegro za 100 - 120 zł POLECAM SPRAWDZONE !!

A ja polecam dobry amplituner np. Technics`a i dobre głośniki np Magnat 5.1 razem ze subwooferem 65Watt no i oczywiście Audigy 2. Razem zamkniesz się w 1.500 (bez karty). Ja się zmieściłem. Ok, bez jaj- skoro kupujesz głośniki w drewnie 2.0 to zobacz czy są czegoś warte i czy mają Bass-Refleks. Jeśli nie - odpuść sobie. Tutaj moc podana przez producenta nie ma nic do rzeczy skoro głośniki nie są zasilane przez osobny amplituner lub wzmacniacz.

W tej cenie to Logitech X-230 lub Creative Inspire p380

…ze wskazaniem na te pierwsze :wink:

szkoda, ze innych marek nie uznajesz :stuck_out_tongue:

mam creative dtt2200/sbs560 5.1 i w sumie nie nadaja sie - bas burczy a wysokie pierdza- moze muza/filmy nie odpowiednie ? :slight_smile:

zasada chyba jest, ze do muzyki to tylko 2 + wzmacniacz, filmy - 2.1/5.1 i gry to juz 5.1/7.1 - oczywiscie sa odstepstwa od zasad…

jesli duzo sluchasz muzy, mniej ogladasz filmow i czasem grasz, to jakies glosniki 2.1 - logitech/modecom a jesli stac, to altec lansing ~500pln

ps. ma AL acs400 2.1 i wole je, niz te creativy… ktore stoja w szafie a nie na, jak powinny :slight_smile:

ps.1 link do ‘zbyt’ optymistycznej opinii, moim zdaniem :slight_smile:

http://www.icehw.net/review.php?id=100

Popieram sam posiadam X-230 i jestem bardzo zadowolony, soczysty basik i czyste wysokie dźwięki :slight_smile:

Moim zdaniem powinnieneś się zastanowić czy nie kupić używanego amplitunera dvd i zestawu kolumn 5.1. Czasem warto uzbierać niż kupować głośniki firmy Creative, które są może i dobre ale jeżeli szukasz prawdziwego dźwięku, to platikowe obudowy lub sklejkowe i pudło zwane subwooferem (które często wpada w rezonans nie zależnie od modelu) nie zastąpi ci “prawdziwej czułości i mocy”. Ludzie często wydają ok. 900 zł na głośniki właśnie Creativa lub Logitecha zamiast ruszyć głową i kupić w stanie idealnym używany sprzęt dobrych marek np. Technics lub Panasonic czy też ONKYO. I nie piszcie tylko że można słuchać na nich głośno i perfekcyjnie, bo sprzęt z amplitunerem jest bardziej zaawansowany technicznie i gniecie wasze plastiki. Zacznij składać sobie choćby po 100 zł miesięcznie, a nie zawiedziesz się.