Kupno laptopa

Witam!

Moja siostra chce kupić laptopa ale nie wie jakiego ma wybrać. Ma być to laptop do oglądanie filmów, pisania dokumentów oraz grania w The Sims 3 :-D. Rozważam 4 różne modele: DELL Inspiron 1564 i5, Asus N61VG-JX025V, HP Pavilion dv6-2025sw oraz Lenovo IdeaPad Y550. Laptop Powinien mieć dobry procesor, 3 do 4 GB Ramu oraz dobrą kartę graficzną. Ekran od 15 do 16 cali. Zakres cenowy to od 2500 zł do 3300 zł. Bardzo bym prosił o doradzenie mi jakiegoś z tych lub inny model.

Z góry dziękuję!

Poczytaj tu: chcesz-kupic-laptopa-koniecznie-zajrzyj-tutaj-t344645-240.html

Hmmm… a z tych 4, które podałem to jaki ? =)

Właśnie kupiłem dla kobiety Sony VAIO VPC-EB1M1E

A z tych 4: dell lub lenovo. Seria HP Pavilion ma nie za bardzo recenzje wśród moich znajomych, asus różnie…

…zaraz się pojawią inni co powiedzą że mają i wszystko jest ok.

Ale to moje zdanie :wink:

Powodzenia.

Ten sony to jest niskobudżetókwa z sporymi wadami, jak piszczenie ze wew. obudowy czy średnią kulturą pracy gdzie wiatrak cały czas się kręcie, nawet wtedy kiedy nic się na kompie nie robi.

Zastanów się nad Samsungiem R580 bardzo udany model, zbiera dużo pochwał,

1 (miejsce według mnie) http://primakomp.pl/p/1/1160/a.html

1. http://finwar.pl/pl/asus-k52jr-sx024v-1 … rtner=1985

pewnie zaraz dędą odezwy odnośnie acer-a :wink: Osobiście pracowałem ponad 2 lata w sprzedaży min. lapków i mam swoje zdanie jak kolega wyżej.

HP pavilion dość awaryjne tak samo jak Toshiba (z naklejkami- “wyprodukowano dla polski”), Lenovo modele ok 2 tyś. dość awaryjne. Samsungi OK ale obudowy jakiś takie “trzeszczące”, Asus OK, Acer OK (choć miałem reklamację to i tak wybrałem tą firmę. Dobry stosunek ceny do możlliwości i wyposażenia). Dell OK ale często w niektórych modelach klawiatury się zbyt mocno uginają (mowa o tańszych w okolicach 2000-2500zł).

A czy ten Asus K52JR-SX024V ma kamerkę 0.3 Mpix czy 1.3 Mpix ??? Aż nie chce mi się wierzyć by miał 0.3 Mpix.

HEHE a nie mówiłem. Tu już nie chodzi o to czy lepszy czy nie i czy bot–killer , go wybierze Tylko że mam go koło siebie i mój stacjonarny chodzi tak z 10 razy głośniej niż ten “straszny” wiatrak.

Z tego co czytałem 0.3 ale co to ma do rzeczy? 1.3mpx to do zdjęć a do video jest 0.3 (640x480). W dodatku ten touchpad nawet nie ma głupiego paska do przewijania stron (dokumentów itd.). W dodatku te pseudokarbonowe obudowy trzeszczą. Dyski mają hitachi (czyt. słabe). Acer ma matrycę od samsunga ewentualnie Philipsa (jedyne 3 reklamacje ACER-a to czarne matryce -wina mocowania taśmy), Bateria Panasonic (nigdy nie bylo z nimi problemów tak jak w HP), Dyski od WD (tak samo- bezawaryjne), Płyta Inteloweska, lepsza grafika 5650 z własną pamięcią 1GB. win 7 X64 co znaczy, że zobaczy te 4GB DDR3, Bluta którego asus nie posiada i najważniejsze 500Zł tańszy ale wybór i tak należy do Ciebie.

Pasek do przewijania stron to przecież tylko nalepka… Liczy się oprogramowanie… Jak będziesz się słuchał takich fachowców jak ten tutaj wyżej to kupisz odjazdowy sprzęt, zapewniam cię… Oczywiście Acery w ogóle są najlepsze - mniejsza z tym, że niektórzy swojego laptopa w ciągu dwuletniej gwarancji widzieli pół roku (dwa razy wymiana matrycy i raz płyty głównej) a potem po dwóch latach padła znowu matryca - i laptop do śmieci…

A może DELL Studio 1558 i3 330M ? Naprawdę nie wiem jakiego wybrać…

za 3tys to ja bym patrzył tylko lenovo w dobrej obudowie i z metalowymi zawiasami, jak coś tańszego to tylko dell

dla mnie nie liczy się żaden acer, asus bo obudowy to straszna lipa i klawiatury się wycierają

Acery z wyższej półki są naprawdę przyzwoicie zrobione i tak jak kolega pisał mają dobry stosunek jakość-cena

http://www.allegro.pl/item969553537_sam … _mysz.html

Zostaje na porządną mysz, jakieś głośniki, podkładkę pod laptopa. W tym momencie brałbym tego Samsunga. Zamawiałem kilka dni temu słabszą wersje z procesorem i3, 7156pkt w 3d-marku Dirt 2 AA 16x 1366x768 i maks detale, średnio 27 FPS. Według mnie branie czegoś innego to przepłacanie. Obudowa dość sprawnie zbiera odciski palców, chociaż i tak mniej niż niektóre toshiby. Dostajemy do laptopa bardzo fajną szmateczkę która doskonale zbiera wszystkie odciski. Polecam zamawiać na aukcji, do której link podałem. Obsługa jednym słowem świetna.