Różnica cen jest śmieszna . 1 monitor ma lepsze parametry , ale ma zaj***** wielką rodziałkę 1680x1050, drugi ma 1440 x 900.I właśnie to mnie martwi. Czy ta rozdziałka 1680x1050 nie będzie za duża np. oglądając w małych rodziałkach obraz nie będzie przypadkiem rozciągnięty, gorszej jakości itp.?
A właśnie że na DVI jest lepsza jakość, u brata sprawdzałem Benq FP91GP na D-sub i DVI, na DVI dużo lepsza jakość była.
Przejściówkę to sobie daruj, monitor i karta graficzna musi mieć DVI, a nie że monitor ma tylko D-sub i podłączysz go przez przejściówkę do DVI w tym przypadku jakość będzie bez zmian.
Ja widziałem samsunga syncmaster 940NW i ma bardzo ładny obraz ( Już jutro będę go odbierał ze sklepu).
Jeżeli chodzi o jakość obrazu ja tutaj bym polemizował ponieważ nie tylko zależy od zastosowanie łącza DVI czy D-sub(Często jest tak że nie widać różnicy a jeżeli nawet jest to nieznaczna poprawa). Zależy przedewszystkim od jakości zastosowanej matrycy sam o tym się przekonałem będąc w sklepie i patrząc na 2 różne monitory o tych samych parametrach i różnica była kolosalna.