Zależy jakimi funduszami dysponujesz, bardziej przyszłościowym rozwiązaniem jest kupno nowej płyty i nowego procesora. Jednak w takim przypadku do wymiany będą także pamięci.
A obecnie na jakich ustawieniach grasz , w jakiej rozdzielczości i ile masz średnio FPS ?
Jeśli zależy ci tylko na WOT to kupno np Quada 6600 nie da nic w wocie a nawet będzie odrobinę gorzej niż na twoim obecnym procesorze
ta gra zanim zacznie poprawnie wykorzystywać 2 rdzenie i więcej to minie jeszcze z rok albo więcej
potrzebujesz 2 mocnych rdzeni , tak jak pisze CrisPL pentium g3420 wystarczy , a całość z płytą i pamięcią zamknie się w 550zł chyba że uzbierasz większą sumkę to wtedy i5
martwi mnie ta karta graficzna 7770 ma liche osiągi w wot nawet nowe radeony za 1500zł mają problemy z wydajnością w tej grze , a wszystko to przez skopaną optymalizację pod karty AMD
na sprzęcie który mam w podpisie naklepałem już ponad 18 tyś. bitew w full HD , grafika poprawiona prawie wszystko na full FPS 20 - 50 w zależności co tam się dzieje , a jak to wygląda u ciebie z tym radeonem ?