Kupno nowego smartfona - Lumia 820 lub coś podobnego

Hej, parę dni temu moja Nokia Lumia 820 upadła na chodnik i wyświetlacz nie dał rady. Muszę więc kupić coś nowego. Koniecznie z Windows Phone (telefon to nie zabawka - ma po prostu działać). Nie potrzebuję też tysięcy aplikacji. Tak więc najchętniej kupiłbym znowu Lumię 820, bo ma świetny design (wg mnie najładniejszy telefon ever), dobre parametry (aparat, ekran, dual LED, LTE, ładowanie bezprzewodowe, fizyczny przycisk aparatu, oddzielne przyciski funkcyjne), jest tania ( http://allegro.pl/nowa-pl-nokia-lumia-820-black-bezsiml-gw24-fv-23-i5673668582.html ) i dostanie Windowsa 10. Jedyne co mnie powstrzymuje to to, że model ten przeszedł już teoretycznie do historii (data premiery: listopad 2012, a więc 3 lata temu). Czy możecie mi coś poradzić?

Lumia 735 powinna spełnić Twoje oczekiwania. Szczególnie w kwestii aparatu.

Ja pare dni temu kupiłem Lumie 640 lte,za 500 zł_nówke w lombardzie,jak dla mnie tel.super  atualizacje do 10dostanie 14.12.2015

Ja też posiadam lumię 640 lte i jestem zadowolony.Na WP przeszedłem parę miesięcy temu i nie jest żle,chociaż czasem czegoś jakby mi brakuje :slight_smile: L640 jak dla mnie robi nawet bardzo ładne zdjęcia oczywiście w dzień,znajomy posiada l735 i też jest super.Oba modele mogę polecić,chociaż l735 nie ma zdaje się tej funkcji wyświetlania godziny na wygaszonym ekranie,dla mnie bardzo przydatnej.