Witam, planuję kupić sprzęt komputerowy tak, aby mniej więcej zmieścić się do 3.5 tyś. Procek Płyta główna Grafika RAM
Noi zaczyna mi się problem bo brakuje mi jeszcze paru elementów a kwota jest jaka jest. Czy ktoś może doradzić jak ułożyć zestaw odpowiednio, aby zmieścić się w budżecie?
Gry w jakie szczególnie chciałbym grać to nadchodząca Fifa 19 oraz sporadycznie Lol, Pubg, GTA V. Jestem na wyjeździe w pracy i planuje złożyć taki sprzęt żeby dało się pograć i popracować ;). A nie widzi mi się kupowania laptopa za 4-5k pod gry zwłaszcza, że nie jestem nastawiony do lapków jakoś pozytywnie. Proszę o sugestię
Mam właściwie identyczny zestaw, tylko płytę Mortar Arctic, nie Pro-Vdh. RAM, CPU, GPU - identyczne. Polecam jak najbardziej. W przyszłości wpakujesz nawet przyszłą 3 generację Ryzena, bo podstawka będzie kompatybilna.
Z GPU dostaniesz AC: Odyssey + Strange Brigade + Star Control Origins. Jak nie potrzebujesz - klucze odsprzedasz i kupisz HDD. Assassin’s Creeda sam chętnie odkupię.
…jednak chyba ważniejsze wziąć lepszą kartę/ram/dysk/cokolwiek innego, niż lepszą obudowę. A budżet i tak nieco przekroczony. Jednak przy zestawie R5 1600 + RX 580 ciężko inaczej pociąć koszty. Tańszy i wolniejszy RAM ograniczy Ryzena, płyta podstawowa na chipie B350 z 4 slotami RAM (który pozwoli na małe OC w przyszłości), GPU to też jedna z najtańszych konstrukcji 580-tki. Zasilacza tańszego nie ma co szukać…jedynie na SSD można oszczędzić kilkanaście złotych, lub po prostu wziąć mniejszy. Ale 240GB w komputerze do gier to już bardzo mało.