Kupno taniego laptopa - pomoc w wyborze

Hej wszystkim. Zgłaszam się do was o pomoc w wyborze taniego laptopa, ponieważ nie chce zamawiać w ciemno a wiem że dzięki waszemu doświadczeniu, zniweluje ryzyko zamówienia porażki do minimum przy maksymalnym wykorzystaniu ceny. Poszukuję laptopa w przedziale cenowym 900-1100zł~ dla mojego wspólokatora, któremu ma on służyć do podstawowych rzeczy jak śmiganie po Internecie, oglądanie filmów i pyknięcie w jakiegoś cs’a czasami. Wiadomo że laptop w tej cenie musi być używany i nikt tu nie liczy na jakiegoś odrzutowca, ale prosiłbym was o opinie tego co wrzuciłem na dole, ewentualnie pomoc w znalezieniu alternatywy.

Wyczaiłem na allegro że ostro schodzą laptopy które wrzucam poniżej.
Dysk ssd, 8gb ramu i procesor i5 brzmi jak za te pieniądze dla takiego laika jak ja, dość dobrze.
Przydałby sie hdmi, ale też na to w tej cenie nie licze, choć fajnie by było czasami monitor podpiąć.
Liczę na waszą opinie i pomoc, dziękuje i pozdrawiam!

Poza tym, że to bardzo dobre laptopy to bez dedykowanej karty graficznej pyknięcie CS’a będzie niemożliwe na nich.
Znalazłem 2 ciekawe, 1szy z nich niestety na licytacji, ale może kwota w 2 dni nie przeskoczy progu:

Bardzo dobra konfiguracja laptopa i gwarancja 3 miesiące.

Tutaj troszkę starszy laptop, ale też fajna konfiguracja, tylko zostałby do zmiany dysk na SSD, ale przy niższej cenie to nie problem, gwarancja 1 miesiąc:

1 polubienie

Bez grafiki, Pancia wskazał propozycje, niestety: integra intela =//= gry.

1 polubienie

Więc skupiam sie od tej pory na tych z dedykowaną kartą :smiley: Laptop z licytacją odpada bo kolega chciał skorzystać z rat 0% na allegro a w tej sytuacji to niemożliwe. Drugi laptop wydaje się patrząc na parametry bardzo dobry jak na tą cene, baterię pewnie tanio można dokupić sprawną, ale martwi mnie jakby duża jasna plama na matrycy, napisałem do właściciela czy to od słońca/lampy czy po prostu tak będzie cały czas, bo pewnie będzie irytować, jeśli nie, zapewne wybór padnie na tej propozycji.

Mowa o tym:

Dziękuje bardzo za pomoc i jakby ktoś miał jeszcze jakieś porady to śmiało :blush: