Witam Was
Czy warto kupować laptopa przez internet czy niezbyt ?
Jeśli tak to jakie polecacie strony do takiego zakupu Nie chcę mieć później problemów z gwarancją, odesłania laptopa do serwisu itp itd.
Witam Was
Czy warto kupować laptopa przez internet czy niezbyt ?
Jeśli tak to jakie polecacie strony do takiego zakupu Nie chcę mieć później problemów z gwarancją, odesłania laptopa do serwisu itp itd.
Wybierz laptopa z gwarancją door to door. W zasadzie większość znanych firm. Musisz otrzymać ostemplowaną przez sprzedawce gwarancję i dowód zakupu.
Warto.
Kupowałem już trzy laptopy przez neta - nie było żadnych problem, ale do serwisu nie musiałem odsyłać. Ale tutaj dodam że laptopy zazwyczaj posiadają gwarancję door-to-door (poczytaj w necie co to ) i kolejna sprawa - z gwarancją kierujesz się do producenta laptopa bezpośrednia nie do sklepu
. Warto kupować przez neta - zazwyczaj mam dużo większy wybór i niższe ceny niż w realnym sklepie. Co do sklepu pierwszego kupowałem chyba w bluemobility, ale z tego co widzę teraz mają tylko jedną markę, pozostałe dwa w x-kom. Ale ogólnie polecam się kierować stronami typu skapiec, znaleźć jedną z tańszych ofert, sprawdzić opinie sklepu i zamówić, zawsze tak robię.
Dokładnie tak, porównywarka cenowa i lecisz.
Ogólnie x-kom mogę polecić przede wszystkim ze względu na obsługę, w lipcu zwracałem tam zakupiony tablet (w ciągu 10 dni) wszystko poszło, szybko i sprawnie.
Sparzony akcją z tabletem wymieniłem laptopa na nowy model - kupiłem w najtańszym sklepie… oczywiście internetowym.
Czy jeśli w porównywarce na x-kom nie ma nic na temat gwarancji, to jej nie ma ?
Każdy nowy produkt sprzedawany w Polsce musi mieć gwarancje.
Nie musi, ale każdy produkt bez względu na gwarancję można przez 2 lata od zakupu reklamować z tytułu ustawy.
Każdy sprzedawany nowy produkt przez każdą firmę w Polsce jest objęty 2 letnią gwarancją lub dłuższą. Natomiast jeśli chodzi o zakup komputera przez internet, to jak najbardziej polecam. Przede wszystkim sprzęt jest dużo tańszy, niż w sklepach MediaMarkt itp.
Nie bardzo chce mi się dyskutować z botem, ale dla wyjaśnienia napiszę - bzdurą jest to że każdy sprzedawany produkt objęty jest przynajmniej 2-letnią gwarancją.
ja również w x-com kupowałem i nie mam powodów do narzekań. Przy czym kupiłem przez sieć, odebrałem osobiście, bo tak było mi wygodniej. Jeśli korzysta się z usług znanej marki, wie jaki model się kupuje (sprawdziło się opinie itd), to przecież nie ma znaczenia, czy kupimy przez sieć, czy osobiście
Ja bym nie kupowała rzeczy przez internet
Ja najpierw muszę pomacać i sprawdzić czy mi się podoba
Komputerowa_Panna dla nas facetów liczy się tylko wnętrze . A tak na serio - często zobaczę w sklepie a później zamawiam przez internet, co prawda nie zawsze udaje się znaleźć dokładnie ten sam model, ale jeżeli chodzi o aspekty zewnętrzne to zazwyczaj jest przynajmniej kilka modeli z tą samą obudową, tak np. kupiłem swoją Toshibę A660, w RTV euro AGD był model A660-11M, dużo słabszy od mojej 16M, ale obudowa wszystko to samo :P, najlepsze było to że kosztował więcej niż moja 16M w necie :P.
Kupiłem mojego HP550 przez allegro w 2008 roku i działa do tej pory Jednak wysyłka trwała aż 2 tygodnie, bowiem poczta polska gdzieś zapodziała po drodze przesyłkę
milik.sitek to już wina poczty :P, ja zamawiając tak duże i drogie rzeczy zawsze korzystam z kuriera :P, różnica w cenie przesyłki naprawdę nie jest duża .
Z kurierami też się takie cuda zdarzają. Stwierdzi że pracuje w godzinach od X do Y, a ciebie wtedy akurat nie ma w domu i masz problem. Musisz się wybrać do ich magazynu, dokąd z reguły jest dalej niż na pocztę.
Kpc21 tego problem nie mam - jak zamawiam to u mnie zawsze jest ktoś w domu, ewentualnie sąsiedzi odbiorą .
Ja już 3 laptopa kupuję przez internet i się nie skarżę na przesyłkę, ale raczej na firmy, które produkują sprzęt. Warto zawsze wcześniej dosięgnąć opinii z internetu o danym modelu laptopa. Pierwszy, ASUS, którego nikomu nie polecam. Firma ignorowała usterki i co do czego doszło, trzeba było kupić nowy sprzęt, bo tamten wygląda jak po 10 latach użytkowania, a fakt faktem był tylko 2. Nie jest to na pewno w całości moja wina, nie jadłem, nie piłem przy nim, zachowywałem szczególną ostrożność, a po kilku miesiącach obudowa się poniszczyła. Drugą sprawą jest to, że miesiąc od kupna już był w serwisie pogwarancyjnym. Musieli wymienić matrycę, a ze zwrotem przysłali mi kolejną usterkę. Komputer przy niskich temperaturach się zacinał sam z siebie. Na aktualne zakupy nie narzekam i mam nadzieję, że nie będę musiał.
Polecam kupić Lenovo, HP bądź Samsunga.
Kupiłem przez X-Kom i… błyskawiczna wysyłka
Generalnie sprzęt o wysokiej awaryjności możesz również kupić w sposób tradycyjny normalnie w sklepie. Na to już nie ma wpływy. Istotne jest tak jak koledzy mówią, aby przed zakupem zasięgnąć opinii w internecie na temat laptopa.
Zakupu przez internet mając swoje plusy - nie wychodzić z domu, masz większy wybór i co jest dość ważne masz możliwość w ciągu 14 dni zwrócić towar bez podania przyczyny.
warto czemu nie, ja kupuje sprzęt na allegro przeważnie i jeszcze nigdy się specjalnie nie przejechałem z tym